Haberler

36. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali Büyük Bir Coşkuyla Başladı

Develi Belediyesinin en önemli kültür-sanat etkinliği olan ve bu sene 2-3-4 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 36. Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali birbirinden güzel etkinliklerle ve coşkuyla başladı.

Develi Belediyesinin en önemli kültür-sanat etkinliği olan ve bu sene 2-3-4 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 36. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali birbirinden güzel etkinliklerle ve coşkuyla başladı.

Öğle namazı öncesinde Aşık Seyrani anısına Çarşı Camiinde Mevlidi Şerif okunmasıyla başlayan programda daha sonra Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Belediye personeliyle birlikte cemaate mevlit şekeri ikramında bulundu.

Akşam saat 19.00'da Develi Belediyesi önünden Develi protokolü ve Develililerin katılımıyla yapılan kortej yürüyüşünün ardından Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Türkistan'ı ve Hoca Ahmet Yesevi'yi tanıtan resim sergisinin açılışı yapıldı.

Mehter ekibi ile birlikte yapılan kortej yürüyüşünde daha sonra Develi Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde revize edilen Aşık Seyrani anıt meydanının açılışını yapan Başkan Cabbar ve protokol üyeleri sonrasında 2. Yöresel El Ürünleri ve Lezzetler standının da açılışını gerçekleştirdi. Çocuklar için ücretsiz hizmet veren çocuk oyun alanını da ziyaret eden Develililer daha sonra festival etkinliklerinin yapılacağı Develi Cumhuriyet Meydanı'na geçti.

Ahmet Coşkun'un sunuculuğuyla başlayan ilk gün birbirinden güzel etkinliler ve konserler sundu. TÜRKSOY Daire Başkanı Sancar Mülazimov'un selamlama konuşmasının ardından, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar "Hemşerisi olmaktan iftihar ettiğimiz Seyrani'mizi anmak ve anlamak adına düzenlediğimiz bu muhteşem festivali 36 yıldır devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yıl içinde Milli Eğitim camiamızla yavrularımıza Seyranimizi tanıtmak adına faaliyetlerimiz devam ederken bu sene ekim ayı içerisinde ayrıca Seyranimizi daha teferruatlı tanıtacak bir çalıştay hazırlığı içerisindeyiz. Yurt içinde ve yurt dışında alanında uzman onlarca akademisyeni ağırlayacağımız çalıştayın sonunda bütün verileri kitaplaştırarak gelecek nesillere kalıcı bir eser bırakacağız. Ayrıca festivalimizi usta sanatçı Uğur Işılak'ın hazırladığı Seyranimizin şiirlerinden oluşan muhteşem albümün galasıyla taçlandıracağız. Farklı kültürleri de tanıtacağımız festivalimizi birlik ve kardeşlik içinde tamamlamayı yüce Allah'tan niyaz ediyor, katılımlarından dolayı misafirlerimiz başta olmak üzere hepinize hoş geldiniz diyorum" dedi.

Develi'nin yerel sanatçısı Şahap Çanlıca ve öğrencilerinin Seyrani türkülerini bağlamalarıyla seslendirmesinin ardından bu sene lise ve ortaokullarda ilki yapılan Aşık Seyrani Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Başkan Cabbar ayrıca ödülleri değerlendiren komisyona da emeklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek hediye plaketi takdiminde bulundu. Ödül töreninin ardından TÜRKSOY teşkilatı tarafından Kazak halk dansları gösterileri ve Kazak ezgilerinin seslendirilmesi Develililerden büyük alkış aldı. "Biz Türkiye'yiz" ekibinin hazırlamış olduğu ve Türk-İslam Medeniyetini anlattığı hem eğitici hem de görsel kalitesi çok yüksek ezgi ve folklor gösterileri ise büyük beğeni topladı.

Ödül töreninin ardından TÜRKSOY teşkilatı tarafından Kazak halk dansları gösterileri ve Kazak ezgilerinin seslendirilmesi Develililerden büyük alkış aldı. "Biz Türkiye'yiz" ekibinin hazırlamış olduğu ve Türk-İslam Medeniyetini anlattığı hem eğitici hem de görsel kalitesi çok yüksek ezgi ve folklor gösterileri ise büyük beğeni topladı.

36. Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk gün etkinliklerinde ter döküp emek veren herkesi tebrik eden Başkan Cabbar, festivalin ikinci ve üçüncü gününde de birbirinden güzel etkinliklerle devam edeceğini belirtti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seyrani Develi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title