Haberler

34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu -

34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı Sang Benard, bayanlarda ise Türk sporcu Burcu Büyükbezgin birinci oldu.

34. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı Sang Benard, bayanlarda ise Türk sporcu Burcu Büyükbezgin birinci oldu.

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce organize edilen yarı maraton, Emperyal mevkisinden başladı.

Atatürk Alanı'ndaki eski Trabzon Belediyesi binası önünde sona eren 21 bin 100 metrelik yarı maratonda, erkeklerde Kenyalı atlet Sang Benard 1.03.42'lik derecesiyle birinci oldu. İkinciliği 1.03.44 ile Etiyopyalı Reta Girma Assefa, üçüncülüğü ise Kenyalı Moses Too 1.03.49'luk dereceyle elde etti.

Bayanlarda ise yarışmaya İstanbul'dan katılan Türk sporcu Burcu Büyükbezgin 1.15.27'lik derecesiyle birinci olurken, Kıyasettin Yalçın 1.15.30'luk derecesiyle ikinci ve Bahar Doğan 1.15.51'lik derecesiyle üçüncü oldu.

Maratona bu yıl 34'ü kadın olmak üzere 248 sporcu katılırken, ayrıca 15 yabancı sporcu koştu. Maraton'da birinci olanlara 3 bin dolar, ikincilere 2 bin dolar üçüncülere ise bin dolar para ödülü verileceği bildirildi.

Koşu başlangıcında açıklamada bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Trabzon'un kurtuluş yıl dönümünde gerçekleştirilen yarı maratonuna dünyanın dört bir yanından sporcular katıldı. Organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Spor ve sağlık dolu bir nesil yetişmesini arzu ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Trabzon'un alt yapısı ile her zaman sporculara ev sahipliği yapmaya devam edeceğini söyledi.

Bu arada, kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Ayasofya Kavşağı ile eski belediye binası arasındaki parkurda da halk koşusu gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Burcu Büyükbezgin Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title