Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı Kosova'da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü, Kosova’da Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Türkiye Priştine Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Yarbay Necdet Özdemir tarafından dün akşam verilen resepsiyon ile kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü, Kosova'da Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Türkiye Priştine Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Yarbay Necdet Özdemir tarafından dün akşam verilen resepsiyon ile kutlandı.

Başkent Priştine yakınlarında ünlü sayfiye yeri Gırmi'deki bir restoranda düzenlenen görkemli resepsiyona katılan davetlileri, Büyükelçi Kıvılcım Kılıç, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Ömer Faruk Demircioğlu ve Askeri Ataşe Kurmay Yarbay Necdet Özdemir karşıladı. Geniş katılımlı resepsiyona Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Haki Kosumi, Çevre Bakanı Ferid Agani, milletvekilleri, büyükelçiler, Kosova ana muhalefet parti liderleri Visar Ymeri ile Ramush Haradinaj, Kosova Anayasa Mahkemesi üyesi Altay Suroy, Mamuşa Belediye Başkanı ve KTAP Genel Başkanı Arif Bütüç, Prizren Başkonsolosluğu'na yeni atanan Başkonsolos Selen Evcit, Kosova'da görev yapan Türk kurumlarından TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri, Kosova Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan ülkelerin subayları, EULEX temsilcileri, polis yetkilileri, dini temsilciler, Kosova'da görev yapan Türk askeri ile Türk polis mensupları katıldı.

Kosova ve Türk kurum ile kuruluşları temsilcilerini bir araya getiren resepsiyon, Türkiye ve Kosova Milli Marşları'nın çalınmasıyla başladı. Ardından kürsüye çıkan Büyükelçi Kılıç, konuşmasını İngilizce ve ardından da Türkçe yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajını İngilizce okuyan Büyükelçi Kılıç, Türkçe konuşmasında ise şunları söyledi:

"Yüce Türk milleti ve kahraman Türk ordusunun Başkomutan Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiği Büyük Zaferimizin 93. yıl dönümünü bugün burada Kosova'ya Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görevime başladığım bu ilk günlerimde sizlerle birlikte kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayım. Bizleri bugünlere taşıyan başta yüce Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hayatlarını ülkemize ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne adayan bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Kosova'daki Türk toplumunun, Kosova'nın çok kültürlü ve çok etnikli yapısı içerisinde ülkenin tüm kurumlarıyla bütünleşerek, Kosova ile Türkiye arasında her alanda güçlenerek devam eden ilişkilere farklı boyutlarıyla katkı sağlamayı sürdürmelerinden duyduğumuz memnuniyeti de bu vesileyle belirtmek isterim."

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar ise yaptığı açıklamada, "Bugün önemli bir gün, büyük bir gün. Türkiye Cumhuriyeti olduğu kadar tüm Türk dünyası için büyük bir gün. Bu vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve tüm gazi ile şehitleri saygı ve minnetle anmak istiyorum. Çünkü bu zaferin neticesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin tekrardan doğuşu sağlandı ve güçlü bir devlet oluşturuldu. Türkiye güçlü adımlarla varlığını devam ettirmektedir. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu kılmaktadır" ifadelerini kullandı.

İstiklal Savaşı'nın diğer uluslar, diğer halklar için de belli zamanlarda örnek bir hareket olduğunu, örnek bir kurtuluş savaşı olduğunu hatırlatan Bakan Yağcılar, 30 Ağustos zaferinin dünyaya büyük bir damga vurduğunu hatırlattı.

Kosova'nın ana muhalefet partisi Vetëvendosje Hareketi lideri Visar Ymeri de, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk sırada Kosova'nın özgürlüğe kavuşması ve bağımsızlığını ilan etmesindeki rolünün son derece büyük olduğunu anımsatarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova'nın Sırbistan'dan kurtarılması ve daha sonra bağımsızlığını ilan etmesinde Kosova halkına sağladığı destek ve yardımları çok büyüktür. Başarıyla gelişen karşılıklı ilişkilerin daha da gelişmesini arzuluyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 93'üncü Zafer Bayramı vesilesiyle verilen resepsiyonuna 600 kişi katıldı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Necdet Özdemir Priştine Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
title