Haberler

Konya'da oyun bağımlısı 16 yaşındaki çocuk evden kaçtı

Güncelleme:

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde, bilgisayar oyunları bağımlısı olduğu iddia edilen 16 yaşındaki çocuk kayboldu. Gece saatlerinde ailesinden habersiz yanına kimlik kartını alarak evden ayrılan Mahmut Çapıt her yerde aranıyor. Çocuğun babası ise "Cebinde belki 20 lirası vardır, ne yer ne içer aklımız almıyor" dedi.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde, bilgisayar oyunu bağımlısı olduğu öne sürülen 16 yaşındaki Mahmut Çapıt, gece saatlerinde ailesinden habersiz, yanına yalnızca kimlik kartını alarak ortadan kayboldu. Kendisinden henüz haber alınamayan çocuk, her yerde aranıyor.

"TELEFONUNU YANINA ALMAMIŞ, CEBİNDE HARÇLIĞI YOK"

Baba Hacı Salih Çapıt, 12 Ağustos Çarşamba günü gece saatlerinde uykudayken oğlunun habersiz evden ayrıldığını ve bugüne kadar kendisinden haber alamadıklarını söyledi. Sabah ağabeyi ile aynı iş yerinde çalışan oğlunu uyandırmak için odasına girdiğinde bulamadığını belirten baba Çapıt, "Oğlum evden kaçmayı planlamış ve herkes uyuduktan sonra evden çıkıp gitmiş. Mahmut'un telefonu vardı ama yanına almamış. Cebinde harçlığı da yok, belki bir 20 lirası vardır. Bu parayla ne yer, ne içer, nereye gider aklımız almıyor" dedi.

Konya'da oyun bağımlısı 16 yaşındaki çocuk evden kaçtı

"KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİN KONTROLÜNE GİRMESİNDEN ENDİŞE EDİYORUZ"

Sosyal medyada çocuklarının kayıp ilanını yayınladıktan sonra muhtelif ihbarlar aldıklarını anlatan baba Çapıt, "İlk arayanlar çocuğumu Kulu ilçesinde, sonra da Ankara AŞTİ'de gördüklerini söyledi. Cebinde parası yoktu, AŞTİ'den nasıl seyahat edecek? Daha sonra arayıp İstanbul Yolu otobanında otostop uygulayarak seyahat eden bir çocuğu Mahmut'a benzettiklerini söyleyenler oldu. Allah rızası için yavrumu gören varsa bize yahut polise bildirerek yardımcı olsunlar. Çocuğumun kötü niyetli kişilerin kontrolüne girmesinden endişe ediyorum" dedi.

"OYUNLARA DADANDIKTAN SONRA ASİ BİR YAPI KAZANDI"

Oğlunun üzerinde soluk mavi renkli bir tişört bulunduğunu kaydeden baba Çapıt, "Mahmut bilgisayar oyunlarına dadandıktan sonra huyu değişti, asi bir yapı kazandı ve söz dinlemez oldu. O gün gündüz de iş yerinde oyuna fazla dalınca ağabeyi uyarmak istemiş ve tartışmışlar. Ben de telefonda konuşup nasihat ettim, öğüt verdim. Akşam da eve normal bir şekilde geldi. Ben Mahmut'u evi terk etmesine oynadığı oyunların sebep olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cihanbeyli Konya Haberler

500

Yorumlar (6)

Sabit:

Aman yarabbii ne acı şey, ne olur artık birileri buna bir el atsın, nedir bu oyunlar, hepimizin derdi aynı, gerçekten çocuklar çok asileşti, bir an önce bu bilgisayarların gereksiz ve olumsuz sonuçlara götüren bütün uygulamaları iptal edilsin.

19
13
yanıtYanıtla
Adı Lazım Değil:

Siz ebeveyniliği beceremeyip, çocukla ilgilenmeyip sonra tüm suçu kolayca ''oyunlar yüzünden oldu'' dedikçe daha çok merak edersiniz, neden kaçtı, nereye gitti diye. Çocuğun oyun oynaması, internetten başkalarıyla konuşabiliyor olması sizin onunla ilgilenmemenizin, kimlerle irtibata girdiğini bilmemenizin bahanesi olamaz.

11
12
yanıtYanıtla
Ss:

Senin çocuğun olduğunda boş boş konuştuğunu anlarsın

yanıt11
yanıt3
..... ...:

Ben bu çocuğun köylüsü olarak ailesini de tanıyorum annesi babası kardeşleri çok iyi terbiyeli sevilen insanlar.. bu tamamen cahillikten kaynaklanan bi durum bu duruma anne yada babanın yapıcak hiç bişeyleri yok devirin kötülüğünden başka bişey değil umarım yakın zamanda bulunur

yanıt1
yanıt0
Iyilik guzellik:

Disardan ilgisiz gibi görünür ama cocugunuz olunca anlarsınız. Cok da ilgili anne babadır kendileri. Cocugun ne düşündüğünü intermette ne yaptığını asla bilemezsiniz. Karda yürüyup izini belli etmeyenler var. Bu cocuk da onlardan biri. İnşallah sag salim bulunur. Mahmut belki bu haberi görürsün evine dön nolur.

yanıt1
yanıt0
Gurbetci:

Oyuna suc bulmayin, tum dunyada oyun oynaniyor. Baska sorunlar vardir veya birisiyle anlasip kacmistir

13
9
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title