Haberler

Eşini öldüren Binnaz Kırış hakkında savcılık mütalaasını açıkladı

Güncelleme:

Eşini öldüren Binnaz Kırış hakkında savcılık mütalaasını açıkladı Savcılık haksız tahrik indirimi uygulayarak 24 yıla kadar hapsini talep etti Beylikdüzü'nde tartıştığı eşini silahla öldüren Binnaz Kırış hakkında savcılık mütalaasını açıkladı.

Eşini öldüren Binnaz Kırış hakkında savcılık mütalaasını açıkladı

Savcılık haksız tahrik indirimi uygulayarak 24 yıla kadar hapsini talep etti

İSTANBUL - Beylikdüzü'nde tartıştığı eşini silahla öldüren Binnaz Kırış hakkında savcılık mütalaasını açıkladı. Savcılık, 'haksız tahrik altında eşi kasten öldürme suçundan' 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Beylikdüzü'nde şiddet gördüğü eşini başından vurarak öldüren sanık Binnaz Kırış hakkında savcılık mütalaasını açıkladı. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Binnaz Kırış Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlanırken, taraf avukatları da hazır bulundu. Esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, maktul Ferhat Kırış'ın olay anında alkollü olduğuna ve sanık Binnaz Kırış'ı yatak odasına çağırıp, ona karşı küfür ve hakaretlerde bulunduğuna dikkat çekti. Sanığın atılı suçu kabul ettiğine ve hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının gerektiğine değindi. Sanığın olay günü eşi olan maktulü baş kısmında tek el ateş etmesi sonucunda ölümüne sebebiyet vermesinden 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan her ne kadar ağırlaştırılmış müebbet hapsine çarptırılsa da haksız tahrik altında suçu işlemesi gerekçesiyle 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 29 Aralık 2019 yılında yaşanan olay anlatılmıştı. Tanık ifadelerinin yer aldığı iddianamede maktulle sanığın 25 yıldır evli olduklarına ve maktul Ferhat Kırış'ın sürekli alkol aldığına ve eşi sanık Binnaz Kırış'a şiddet uyguladığına yer verilmişti. İddianamede, sanığın eşi olan maktulü silahla başından bir el ateş etmek suretiyle haksız tahrik altında kasten öldürdüğü değerlendirilmesinde bulunularak, Binnaz Kırış'ın 'haksız tahrik altında eşini kasten öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Beylikdüzü İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title