Haberler

Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor

Güncelleme:

Adana'da Nörofibromatozis hastası ve yumuşak doku kanseri İrem Ayyüce Çınar, sağ bacağını kaybetmek istemiyor. Çınar, "Hastalık türlerimiz Neslican Tay ile benziyor. Ben de saçlarımı kaybettim ama kanser değil, biz güçlüyüz. Kaşlarımız, saçlarımız değil biz güzeliz" dedi.

Adana'da sinir sisteminde kötü huylu tümör bulunan (nörofibromatozis) kanser hastası 22 yaşındaki Ayyüce Çınar'ın tedavisi sürüyor. İki yıl önce bacağındaki şişlik nedeniyle gittiği hastanede bacağında kitle tespit edilen Çınar'a tetkiklerin ardından nörofibromatozis teşhisi konuldu. Çınar, "Hastalık türlerimiz Neslican Tay ile benziyor. Ben de saçlarımı kaybettim ama kanser değil, biz güçlüyüz. Kaşlarımız, saçlarımız değil biz güzeliz." dedi.

"SAÇLARIM ÇOK UZUNDU BENİM"

Saçlarını kaybetmenin önemli olmadığını belirten Çınar, "Saçlarım çok uzundu benim. Onları kaybettiğimde çok bir şey ifade etmediğini anladım. Kemoterapi deyince insanın aklına saçlarını kaybetmesi geliyor zaten. Önemli olan benmişim ben onu anladım. Benim anneme babama ben gerekiyorum saçlarım gerekmiyormuş. Saç bir şey ifade etmiyor. Peruk çok fazlada kullanmadım. Bandana takardım genel olarak. Her türlü yakışıyormuş bana" diye konuştu.

Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor

4. KEZ AMELİYATA ALINDI

Geçen süre içinde radyoterapi ve kemoterapinin yanı sıra üç kez ameliyat olan genç kız, rahatsızlığının başlamasından itibaren saç dökülmesi ve kaşlarını kaybetmesini dert etmeyerek sosyal medyadaki paylaşımlarıyla kendisiyle barışık ve hastalığıyla mücadele eden bir görünüm sergiledi. Çınar, bacağındaki sinirlerde oluşan tümörler nedeniyle dördüncü kez Yüreğir Adana Başkent Hastanesi'nde ameliyat edildi. Genç kızı bu zorlu gününde ailesi ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

Neslican Tay ile aynı hastalığa yakalanan genç kız destek istiyor

"ALLAH BÜYÜK DESTEK BEKLİYORUZ"

Baba Ramazan Çınar, yaptığı açıklamada kızının rahatsızlığına rağmen hayattan kopmadığını söyledi. Kızının ağır bir ameliyat geçirdiğini, bacağındaki sinirlerin büyük oranda alındığını ifade eden Çınar, "Elimizden geldiği kadar mücadeleye devam edeceğiz, destek olacağız, yalnız bırakmayacağız. Arkadaşları, herkes destek oluyor. Allah'tan umut kesilmez. Arkadaşlarıyla her zaman iyi ilişkileri oldu. Herkes destekçi, herkes uğraşıyor. Mahallemiz, arkadaşları büyük destek sağlıyor" dedi. Çınar, kızının tedavisi için tıp camiasından ve her kesimden destek beklediğini sözlerine ekledi.

NESLİCAN TAY'A NE OLMUŞTU?

Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen genç kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaştı. Kısa sürede 1 milyon takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanarak eğitimini sürdürdü. Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul'da bir hastanede yoğun bakıma alındı. Genç kız 20 Eylül'de hayatını kaybetti.

Neslican Tay ile aynı hastalığı

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Çınar Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

Türkmen beyi.:

Yinemi neslican bıktık yetti atık şimdi tokmak elindeki zebaniyle birlikte kabir biryandan sıkıyor zebani bir yandan vuruyor sizi duymaz işinize bakın.

5
28
yanıtYanıtla
Mrt:

Umarım sende aynı hastaligi alirsin tez zamanda sende zebanilerle bulusursun

yanıt5
yanıt1
Selim:

Senin Allah belanı vermiş

yanıt1
yanıt0
lutenes:

kardeşim kimin nereye gideceğini ALLAH CC bilir suizan yapmayalım belki o kız öyle bişi yapmıştırki ALLAH cc bütün günahlarını affetmiş onu cennet bahçesine koymustur belki ameli yoktu bilmiyorum orasını ama çektiği acılar günahlarına keffaret olmuştur biz bilmeyiz ALLAH CC bilir o yüzden bize sadece ALLAH amelince rahmet eylesin denir

yanıt8
yanıt2
Lutem:

Midemi bulandiriyorsun

yanıt3
yanıt0
hoca:

Neslihan Tayin doktoru eksik degildi fakat duadan mahrum kalmis

3
11
yanıtYanıtla
Baba:

O vakit dua etmeyi öğren hoca efendi (?)

yanıt0
yanıt0
Recep34:

Geçmiş olsun kardeş senin bazı kesimlerden destek görebilmen için Allah a isyan etmen gerekiyor. Baban her şey Allah tan diyor oradan bir defa kaybediyorsun.

3
7
yanıtYanıtla
Buse:

Bukadar mi gercekrenten bu halemi geldiniz bu şekilde dusunupte pes

yanıt4
yanıt0
Bekir kaya:

Allah yardımcınız olsun güzel kızım

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title