Haberler

Kayınpederini öldüren damada indirimsiz müebbet! "Adalete sığınıyorum" savunması kurtaramadı

Güncelleme:

İstanbul Şişli'de husumetli olduğu kayınpederine önce aracıyla çarpan sonra pompalı tüfekle öldüren damat indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Savunmasında "Mahkeme, yani siz daha iyisini bilirsiniz. Ben adalete sığınıyorum" diyen sanık ceza almaktan kurtulamadı.

Şişli'de 23 Haziran 2022'de aralarında husumet bulunan kayınpederi Mahir Sertçelik'i önce aracıyla ezen daha sonra yanında getirdiği pompalı tüfekle vurarak öldüren sanık damat Ersin Sertçelik'in yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ersin Sertçelik ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya maktul Mahir Sertçelik'in kızı Meral ile eşi Elmas Sertçelik de katıldı.Duruşmada esasa ilişkin beyanda bulunan müştekiler, sanık Sertçelik'in ölene kadar hapiste kalmasını ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

"ADALETE SIĞINIYORUM"

Sanık Ersin Sertçelik ise savunmasında, "Bu işte tasarlama yok, yalan beyanda bulunuyorlar. Keşke olmasaydı, yaşanmasaydı. Çok pişmanım" ifadelerini kullandı. Daha sonra son sözü sorulan Sertçelik, "Mahkeme, yani siz daha iyisini bilirsiniz. Ben adalete sığınıyorum" diye konuştu.

İNDİRİMSİZ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Alınan savunma ve beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Ersin Sertçelik'i, maktul Mahir Sertçelik'i bilerek ve isteyerek 'kasten öldürme' suçundan herhangi bir indirim uygulanmaksızın müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli damat Ersin Sertçelik'in beyanına göre, maktul kayınpeder Mahir Sertçelik'in resmi nikahlı eşi dışında başka bir kadınla ilişkisinden dolayı kayınvalidesinin şüphelinin evine taşınması nedeniyle aralarında anlaşmazlık bulunduğu; müşteki ve tanıkların beyanlarına göre ise şüpheli Ersin'in, maktulün kızı olan eşiyle arasındaki boşanma davası nedeniyle aralarında anlaşmazlık bulunduğu aktarıldı.

CİNAYETİ DURUŞMA SONRASI İŞLEDİ

İddianamede, olay günü olan 23 Haziran'da İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde şüpheli Ersin'in, maktul Mahir'e yönelik hakaret ve tehdit eylemleri konulu bir davanın görüldüğü, duruşmada taraflar arasında gerginlik olduğu, bu nedenle de duruşma salonuna güvenlik çağrıldığı ve duruşma sonrasındaysa tarafların ayrı ayrı salondan çıkarıldıkları kaydedildi.

ÖNCE ARAÇLA ÇARPTI SONRA POMPALIYLA VURDU

Şüpheli damadın duruşma sonrasında evine gittiğinin belirtildiği iddianamede şüphelinin beyanına göre, ölen babasına ait pompalı tüfeği alarak kayınpederi Mahir'in çalıştığı işyerine abisine ait araçla gittiği, maktulün mesai saatlerini ve geçeceği yeri bilmesi nedeniyle aracını park ederek beklediği, kayınpederinin çıktığını görünce ise araçla gelerek maktule çarptığı ve kayınpederini yere yıktığı belirtildi.

GERİ DÖNÜP 1 KEZ DAHA VURDU

İddianamede, şüphelinin daha sonra yanında getirdiği pompalı tüfeği alarak yere düşen kayınpederinin yanına geldiği, yakın mesafeden kayınpederine 4 el ateş ettiği, eylemlerine son verip ayrılmak üzere birkaç adım geri geldikten sonra ise yine geri dönerek yerde yatan yaralı maktule 1 kez daha yakın mesafeden ateş ettiği aktarıldı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Ersin Sertçelik'in 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Şişli 3.Sayfa Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title