Haberler

İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı: " Binanın sahiplerinin de mahkemede açılmış olan bir iptal davaları var"

Güncelleme:

Güngören'de çöken binada incelemelerde bulunan İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı," Bu bölge tamamıyla boşaltılıp kentsel dönüşüm alanı olarak belediyemiz tarafından bir revizyona geçecektir.

Güngören'de çöken binada incelemelerde bulunan İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı," Bu bölge tamamıyla boşaltılıp kentsel dönüşüm alanı olarak belediyemiz tarafından bir revizyona geçecektir. Dolayısıyla bu tür eski yapılarında bir an önce kentsel dönüşüme alınmasının ne kadarda faydalı olduğunu gösteriyor. Bu binanın sahipleri de mahkemede açılmış olan bir iptal davaları var. Bina bu haldeyken bile insanlarımız mevcut idari işlemi iptal ettirmek için mahkemelere gidebiliyorlar" dedi.

Güngören Malazgirt Caddesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesindeki metruk bina saat 14.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle çöktü. Çöken bina 5 aracın üzerine devrildi. Aracın içerisinde kalan bir kişi ekipler tarafından araçtan sağ olarak kurtardı. İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı'da olay yerine gelerek incelemede bulup yetkililerden bilgi aldı. Binanın park halindeki araçların üzerine devrildiğini belirten İstanbul Vali yardımcısı Şevket Atlı, "Daha önce yıkım kararı alınmış olan bir binada yıkım olayı meydana gelmiştir. O esnada binanın önünde park halinde bulunan 5 araçta maddi hasar meyana gelmiştir. Yine araçların bir tanesinin içerisinde sıkışan Emre Öztürk isimli bir vatandaşımız da hafif yaralı olarak Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Burası şubat ayında alt yapısı kesilerek boşatılan yerlerden bir tanesi. Bu bölge tamamıyla boşaltılıp kentsel dönüşüm alanı olarak belediyemiz tarafından bir revizyona geçecektir. Dolayısıyla bu tür eski yapılarında bir an önce kentsel dönüşüme alınmasının ne kadarda faydalı olduğunu gösteriyor. Çok şükür içerisinde yaşayan kimse yoktur" diye konuştu.

"Bu binanın sahipleri de mahkemede açılmış olan bir iptal davaları var"

Bina sahiplerin mahkemede yıkım kararını iptal ettirmek için dava açtıklarını söyleyen Atlı, "Tabi bu binanın sahipleri de mahkemede açılmış olan bir iptal davaları var. Bina bu haldeyken bile insanlarımız mevcut idari işlemi iptal ettirmek için mahkemelere gidebiliyorlar. 4 katlı bir bina aynı zamanda iş hanı olarak da kullanılan bir bina. Bu tür binaları ne olur bir an önce boşaltalım ve belediyemize destek olalım. Mayıs ayında belediyemiz tarafından bu bina yıkılacaktı" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title