Haberler

Görüntü İstanbul'dan! Alibeyköy Barajı'na kadar uzanan derenin suları masmavi aktı

Güncelleme:

Sultangazi'de Alibeyköy Barajı'na kadar ulaştığı belirtilen kimyasal atıkları dereye boşalttığı belirlenen kot yıkama atölyesi mühürlendi.

Sultangazi Cebeci Mahallesi Dökümcüler Sitesi'nden Alibeyköy Barajı'na uzanan dere, kimyasal atıklar nedeniyle siyah ve mavi tonlarda akmaya başladı. Pek çok fabrikanın bulunduğu bölgede tamamen siyah ve mavi renge bürünen dere çevre kirliliğini gözler önüne serdi. Derenin hemen yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ'nin Atıksu Terfi Merkezi'nin bulunması da dikkat çekti.

KOT YIKAMA ATÖLYESİ MÜHÜRLENEREK KAPATILDI

Konu ile ilgili çalışma başlatan Sultangazi Belediyesi ekipleri, Dökümcüler Sitesi'nde bulunan bir kot yıkama atölyesin de incelemelerde bulundu. Kot yıkama atölyesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatının bulunmadığı, artıma tesisinin bulunmadığı ve deşarj için izin almadığı tespit edildi. Bunun üzerine kot yıkama atölyesi mühürlenerek, kapatıldı.

GEREKLİ İZİNLERİ ALMAMIŞLAR

Sultangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Sercan Bilge, "Basın yer alan haberler üzerine çalışma başlattık. Site içerisinde bulunan bir kot atölyesi tespit ettik. Burada yaptığımız incelemelerde iş yeri açma ve çalışma ruhsatının bulunmadığını tespit ettik. Aynı zamanda arıtma tesisi bulunmayan atölyenin deşarj için de izin almadığını belirledik. Bugün burayı mühürleyerek kapatıyoruz. Alibeyköy Barajı'na uzanan derede siyah ve mavi tonlarda akan suyun ise İSKİ ekiplerinin yapacağı çalışma neticesinde netlik kazanacak. İSKİ ekipleri de bu kot yıkama atölyesine gelerek gerekli incelemeleri yapacaklar" dedi.

İŞÇİLER DE SAĞLIKSIZ KOŞULLARDA ÇALIŞIYOR

Kimyasal atıklar nedeniyle siyah ve mavi tonlarda akmaya başlayan dereye suyun kot yıkama atölyesinden verildiği düşünülürken, İSKİ ekiplerinin yapacağı çalışma sonucun da netlik kazanacağı öğrenildi. Öte yandan kot yıkama atölyesinde çalışan işçilerin sağlıksız koşullarda çalıştırıldığı, maske ve eldiven kullanmadıkları görüldü.

Doğruluk Kontrolü
"Sultangazi'de İSKİ'nin Atıksu Terfi Merkezi'nin yakınında bulanan dereden akan suyun merkezden geldiği iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Sultangazi Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; dereye akan suyun Dökümcüler Sitesi'nde bulunan bir kot yıkama atölyesinden geldiği, ruhsatsız çalışan atölyenin mühürlendiği belirtildi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Sultangazi 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

TÜRK:

O fabrika oraya kurulurken kimse görmemiş mi altyapısını tamamlamadan neden izin verilmiş kimse atıksuyun nereye gidecek diye sormamış mı gerçekten zenginlerin devlet memurları üzerindeki etkisi sorgulamaya açıktır birçok kurumdan belge tamamlanmadan faaliyet onayı verilmez sanki bakkal dükkanı açıyor altyapı tamamlamadan nasıl izin verilebiliyor birde İstanbul gibi bir metropolde yetmedimi hala bu kadar fabrika

6
0
yanıtYanıtla
çok güzel olacak:

çok güzel olacak

2
3
yanıtYanıtla
ÇUKUROVALI:

Daha ne yapsınlar ? İdam mı etselerdi ? Hakikaten koyun muşsunuz.

yanıt4
yanıt1
Zihniyet:

Güzelleştirmemek için uğraşan senin zihniyetin

yanıt0
yanıt0
Tokmakçı:

Aylardır bu dere böyle akıyormuş. Hiç mi görmediniz. Basına çıkınca mı aklınız başınıza geldi. İşini yapmayanlara da, takip etmeyenlere dava açılmalı işten uzaklaştırılmalı.

4
0
yanıtYanıtla
meczup:

alibeyköy barajının su toplama havzası yoğun bir şekilde yerleşim yeri ve sanayi tesisi dolu hiç bir yere gitmeyin uydu görüntülerini açın rezilliği oturduğunuz yerden seyredin istanbulu 18 yılda mahvettiler durmağada niyetleri yok gözlerini kanal istanbula diktiler

1
2
yanıtYanıtla
AKKUYRUK:

Durmak yok çok katlıya devam. . .

0
0
yanıtYanıtla
gıcık:

ne zaman arıtma tesisi yaptırırsınız faliyete geçersiniz dedinmi iş biter.

0
0
yanıtYanıtla
bozoklu:

isin yazılmaz izin yazılır . . senin gibi yanlı yazan insanlar da yanlış iş yapıp halkın sağlığı ile oynayanlardan bıktık artık. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title