Haberler

Kur'an kursuna giden çocuğa aylarca cinsel istismarda bulunan öğretici tutuklandı

Güncelleme:

Siirt'te Tillo Yatılı Kur'an Kursu'na giden 15 yaşındaki erkek çocuğu, Çocuk İzleme Merkezi'ndeki yetkililere aylarca cinsel istismara maruz kaldığını anlattı. Kur'an kursunda öğretici olarak görev yapan şahıs mahkemece tutuklandı.

Olayın yaşandığı 2019 yılında 15 yaşında olan çocuk, iddiaya göre, görüştüğü Çocuk İzleme Merkezi yetkililerine yaşadığı cinsel istismarı ayrıntılarıyla anlattı. İzleme Merkezi, çocuğun anlatımlarının tutarlı olduğu, hayal ürünü olmadığı, olayların belirttiği şekilde gerçekleştiği yönünde görüş oluştuğunu belirten bir rapor hazırladı. Çocuğun bedeninde de anlatımlarıyla uyumlu izler bulundu. Adli tıp raporunda da anlatımı doğrular nitelikte bulgular ayrıntılı bir şekilde yer aldı.

"DEFALARCA İSTİSMAR EDİLDİM"

Çocuk ifadesinde, Eylül 2019'dan Mart 2020'ye kadar defalarca istismar edildiğini, Kur'an kursunda öğretici D.M'nin, kendisine Bunları anlatırsan kıyamet kopar dediğini anlattı. İfadesi alınan hizmetli de çocuğun, kendisine sorunlar yaşadığını ve yurttan ayrılmak istediğini söylediğini savcılığa aktardı. Siirt Savcılığı da gelen rapor ve verilen ifadelerin ardından D.M'nin ifadesini aldı. D.M. ifadesinde, yurttan ayrılmak isteyen çocuğun bu nedenle yalan söylediğini, ayrılma düşüncesi nedeniyle kendisiyle birkaç kez özel görüşme yaptığını, ancak iddialarının doğru olmadığını öne sürdü. Siirt Müftülüğü'ne bağlı olarak Kur'an kursunda öğreticilik yapan D.M, ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. D.M, 12 Ekim'de çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanırken, savcılık tarafından iddianame hazırlandı.

OKULDAKİ ÖĞRETMENİN DİKKATİYLE ORTAYA ÇIKTI

Olay ise yatılı Kur'an kursunda eğitim gören erkek çocuğunun, okuldaki öğretmeninin dikkati ile açığa çıktı. Çocuğun eskiye göre daha fazla içine kapanık ve davranışlarında gariplikler olduğunu fark eden öğretmen, çocukla özel konuşmalar yaptı. Çocuk, bunun üzerine yatılı kursta yaşadıklarını öğretmenine anlattı. Öğretmen de yetkili makamlara durumu bildirdi.

Çocuğun aynı kurstan akrabası da istismar olayını bildiğini, akrabasının kendisine durumu anlatarak, yurttan ayrılmayı düşündüğünü dile getirdiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3. Sayfa

Çocuk İzleme Merkezi Siirt 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (8)

Turgut Aydın:

Allah belanızı versin bu memleket bu kuran kurslarından neler çektiii yazık yazıkkkk

126
165
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Normaldir olması 45 cocuğa bir kereden birşey olmaz diyenler varken herşey olur

194
67
yanıtYanıtla
Özgür Şener:

ÖĞRETİCİ? VASFI BİLE YOK Kİ BÖYLE BİR SIFAT KULLANDINIZ. PEKİ KURUM İSMİ PAYLAŞILACAK MI? BAKANLIKTAN AÇIKLAMA? İSTİSMARI DEVAM EDEN ÇOCUKLAR? KONTROLSÜZ ÖĞRETİCİLİK ÖYLE Mİ. DEVLET BU İŞİN NERESİNDE?

126
29
yanıtYanıtla
ENGİN :

bu adamı bana verin gerisine karışmayın.

97
24
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Çok Tehlikeli bu din işleri çok

10
23
yanıtYanıtla
ELMAS AVCISI:

Allahın, meleklerin, lanet edicilerin laneti islam düşmanlarının, bu fitneyi çıkaraların üstüne olsun

29
3
yanıtYanıtla
koray kılıç:

başımıza ne geliyorsa zaten böyle yerlerden geliyor

8
20
yanıtYanıtla
Şakir Hafız:

Ben orda kaç yıl okudum ne öyle bisey duydum ne gördüm iftira atmışlar çocuk 2 yil sonra mı açıklıyor yalandır. Allah belalarını versin yalanı uyduran çocuğu 2 yıl beraber okuduk yalandır yaw ??

5
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title