Haberler

Düzensiz göçmenlere operasyon: Bin 177 kişi yakalandı

Güncelleme:

Göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik mobil göç noktası araçlarıyla gerçekleştirilen "Kalkan-19" denetimlerinde bin 177 düzensiz göçmen yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gelişmeyi, "Göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz." ifadeleriyle duyurdu.

Türkiye'ye giriş yapan düzensiz göçmenlere yönelik Kalkan-19 denetimleri gerçekleştirildi. Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek." mesajı verdi.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı paylaşımda denetimlerle ilgili verdiği bilgilere göre; Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, güvenlik güçleri tarafından 103'ü İstanbul'da olmak üzere, 162 mobil göç noktası araçlarıyla 30 büyükşehrin tamamında gerçekleştirilen denetimlerde, 22 bin 707 yabancının kimlik bilgilerine bakıldı. Bunlardan bin 177'sinin düzensiz göçmen olduğu tespit edildi. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri derhal başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Göçmen Göçmen Kaçakçılığı 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (7)

Siyah&Beyaz null:

İzmir basmaneye İstanbul Esenyurt'ta bir bakın sayın bakan o zaman herşeyden ne kadar bi haber olduğunuzu anlarsınız

33
0
yanıtYanıtla
Zafer ÖZEVLİ:

bir önceki bakan ne yapmış ülke çete baron mülteci kaynıyor. halbuki bütün sınırlara piton bloklar kameralar döşenmişiti. garip

23
1
yanıtYanıtla
Zafer ÖZEVLİ:

eski içişler bakanı hesap vermeli

22
1
yanıtYanıtla
Türk 182:

Marifet yakalamak değil,içeri girmesini engellemek,niye bi Almanya da olmuyor bunlar

19
0
yanıtYanıtla
hic33:

Adam alenen davet ediyor, "bizim kapılarımız herkese açık" diyor. Meseleyi anlamıyor ki korkudan kimse izah da edemiyor. Kardeşim uzman anlatıyor. Bugün imkan verilse ortadoğudan yüzbinlerce insan batıya göçe hazır.Macar başbakan niye teşekkür ediyor, Avrupa'yı kaostan Erdoğan kurtardı, diyor neden? Düzensiz göç ülkeleri mahveder. Bizimki asrı saadet romantizmiyle meseleyi idrak edemiyor.

18
0
yanıtYanıtla
Köfteci Jardel:

Ülkede 15 milyon civarında Arap, Afgan, Pakistanlı ve Bangladeşli göçmen var. Tavşan gibi de ürüyorlar. Hem suç oranları, hem işsizlik, hem kiralar artıyor bunlar yüzünden. Sanki çok zengin bir ülkeymişiz gibi, ne kadar genç erkek mülteci varsa doldurdular ülkeye. Birleşmiş Milletler kampı gibi.

5
0
yanıtYanıtla
SeyYah Saruhanli:

yahu he he yakalıyorlar hayatları yalan.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title