Haberler

Bakan Soylu, evlat nöbetindeki ailelerle teröre lanet yürüyüşüne katıldı

Güncelleme:

Bakan Soylu, evlat nöbetindeki ailelerle teröre lanet yürüyüşüne katıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da evlat nöbetinde olan ailelerin eylemlerinin 4'üncü yılında bir araya geldi.

Bakan Soylu, evlat nöbetindeki ailelerle teröre lanet yürüyüşüne katıldı

DİYARBAKIR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da evlat nöbetinde olan ailelerin eylemlerinin 4'üncü yılında bir araya geldi. Bakan Soylu, açıklamalarda bulunduktan sonra aileler birlikte teröre lanet yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşte, 5 dilde yazılı dövizler açıldı.

Diyarbakır'da, oğlunun HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia eden anne Hacire Akar, HDP İl Başkanlığı binası önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemi başlattı. Akar, oğlunu teröre kurban vermemek için başlattığı kararlı mücadele sayesinde 24 Ağustos 2019'da evladına kavuştu. Akar'ın kararlı eylemi ve yaktığı meşale, Türkiye'de birçok aileye cesaret ve umut oldu. Bu cesur duruşu gören aileler, 3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti 4'üncü yılına girdi.

Eylemin 4'üncü yılında ailelerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada açıklamalarda bulundu. Açıklamadan sonra Bakan Soylu, evlat nöbetindeki aileler ve destek ziyaretinde bulunan vatandaşlar teröre lanet yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşte, İngilizce, Fransızca, Almanca, Zazaca ve Kürtçe yazılı dövizlerle yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşte, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP", "Kandilin itleri, yıldırımız bizleri", "Otura otura kazanacağız", "HDP'yi yenecek, annelerin isyanı", "Annelerin umudu, Süleyman Soylu", "Şehitler ölmez, vatanda bölünmez", "Katil HDP" sloganları atıldı.

Bakan Soylu, yürüyüşten sonra HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasının önünden ayrılarak Valilik konutuna, ardından Lice ilçesinde gençlerle buluşma programına katılmak üzere alandan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Halkların Demokratik Partisi Süleyman Soylu Hacire Akar Diyarbakır 3. Sayfa Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title