Haberler

Almanya'da ölüme terk edilen Türk hasta Malatya'ya getirildi

Güncelleme:

Almanya'da ölüme terk edilen Türk hasta Malatya'ya getirildi Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan ve beyninde tümör tespit edilen Celalettin Polat tedavisi için Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Malatya'ya getirildi.

Almanya'da ölüme terk edilen Türk hasta Malatya'ya getirildi

MALATYA - Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan ve beyninde tümör tespit edilen Celalettin Polat tedavisi için Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Malatya'ya getirildi.

30 yıldan fazla bir süredir Almanya'da yaşayan 56 yaşındaki Türk vatandaşı Celalettin Polat'ın 4 yıl önce beyninde tümör tespit edildi.

Stuttgart kentinde bir süre tedavi gören Polat daha sonra hastalığının ilerlemesi nedeniyle taburcu edilerek evine gönderildi. Tedavisine Türkiye'de devam etmek isteyen Polat bunun üzerine çektiği video ile Türk yetkilerden yardım isterken, konuda haberdar edilen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu Polat'ın Türkiye'ye getirilmesi için harekete geçti.

Göksu'nun girişimleriyle Sağlık Bakanlığı Polat'ın Türkiye'ye getirilmesi çalışma başlattı. Sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmek için havalanan Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak iniş yaptığı Stuttgart'ta Celalettin Polat'ı alarak tedavi göreceği Malatya'ya getirilmesi için tekrar havalandı.

Türkiye saati ile 12.00 sularında Almanya'dan havalanan uçağın 16.30 sularında Polat'ın tedavisine devam edileceği Malatya'ya iniş yaptı. Celalettin Polat burada hazır bekleyen sağlık ekiplerince tedavisine devam edileceği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde hizmet veren Onkoloji Hastanesine sevk edildi.

Celalettin Polat'ın Almanya'dan Türkiye'ye getiriliş sürecini anbean yakından takip eden kardeşi Hamit Polat ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanına teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Stuttgart Malatya Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title