Haberler

Ali Yazıcı Kararı Temyize Gidecek

Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi ile ilgili sanıklara verilen cezaların ardından karar ve Ali Yazıcı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Halit Çokan, Ali Yazıcı ile ilgili kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanına suikast girişimi ve 2 polisin şehit edilmesi ile ilgili sanıklara verilen cezaların ardından karar ve Ali Yazıcı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Halit Çokan, Ali Yazıcı ile ilgili kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

Avukat Halit Çokan yaptığı açıklamada, "47 sanık yargılanıyor idi. Bunların üçü kaçak vaziyette. Birisi de terör elebaşısı Fethullah Gülen. Bu üç kişi ile ilgili dosya tetkik (ayrıldı) edildi. 43 sanıktan 41'i ile ilgili müebbet cezası verildi. Muhtelif sayılarda başka cezalar da verildi. Biz bu cezalarla ümit ediyoruz ve temenni ediyoruz ki, Türkiye demokrasisi teminat altına alınmış olsun. Şehit olan iki polis kardeşimizin ruhlarının şad olmasını temenni ediyoruz. İnşallah bugün mezarlarında rahat etmişlerdir. Biz suçüstü yakalanmış bu canileri son derece medeni bir ülkeye yakışır bir şekilde hukuk devletinin ilke ve kurallarına uygun bir çerçevede dünya kamuoyunun da izlediği bir şeffaflıkta yargılama yaptık. Bu yargılama neticesinde böyle bir sonuç ortaya çıktı. Ne acıdır ki sanıklar zaman zaman ülkemizin Avrupa standartları dışında olduğunu ifade ederek ülkemizi geri kalmışlıkla itham etmeye çalışmışlardır. Ancak bugün görüldü ki Türkiye'de birinci sınıf yargılama vardır. Şayet kendileri çok ileri gördükleri Avrupa'da böyle bir teşebbüse girselerdi nasıl bir netice ile karşı karşıya kalacaklarını tahmin etmek güç değildir. Çünkü ben inanıyorum ki bu yargılamayı dahi orada kendilerine imkan olarak sunmazlar idi. 15 Temmuz çerçevesinde şöyle ifadeler duyduk sanıklar tarafından. İşte 'biz milletimizin o gece mukavemet etmesine anlayabilmiş değiliz'. Onlar kendileri gibi boyun eğdikleri güçlere ülkemiz insanının da boyun eğeceğini zannederek ülkemiz insanını dahi tanımadığını ortaya koymuştur. Bazı sanıkların da nasıl küstahlık yaptıklarını, nasıl seviyesizleştiklerini gördük. Cumhurbaşkanını öldürmeye teşebbüs etmişlerdir, polisleri şehit etmişler, önüne gelene kurşun sıkmışlar, fakat dediler ki, 'Benim bilgisayarıma el konulurken bilgisayarım bozulmuş, bu bilgisayarı bozanlardan hem bu dünyada, hem ahrette hesap soracağım' diyerek pişkinliklerini, küstahlıklarını görmüş olduk" dedi.

Ali Yazıcı kararı temyiz edilecek

Cumhurbaşkanının Avukatı Halit Çokan, eski Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Bizim kanaatimize göre Ali Yazıcı'nın asli fail olarak yargılanması gerekirdi. Yüce mahkeme bunu yardım etme boyutunda kaldığını düşünerek ağırlaştırılmış müebbetten 18 yıla indirim yaptığı için biz bunu temyiz edeceğiz. Dolayısı ile Ali Yazıcı'nın asli fail olarak cezalandırılması gerekir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Recep Tayyip Erdoğan Halit Çokan Ali Yazıcı Türkiye 3. Sayfa Haberler

title