Haberler

Zimmet operasyonunda tutuklanan memurun mal varlığı dudak uçuklattı

Güncelleme:

Adana'da şikayet üzerine harekete geçen ekipler aralarında aylık 4 bin lira maaş alan mutemedin de olduğu 1'i kadın 5 kişiyi gözaltına aldı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan zanlıların mal varlıkları ise dudak uçuklattı.

Adana'da 3 yılda zimmetine 3 milyon 181 bin 657 lira para geçirdiği öne sürülen 1'i kadın 5 zanlı tutuklanırken, 4 bin lira maaş alan mutemedin aralarında tarla, tuvalet gibi 35 taşınmazı olduğu, 3 yıllık hesap hareketinin ise 2 milyon 380 bin lira olduğu öne sürüldü.

Aylık ortalama 4 bin lira maaş alarak Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğünde mutemet olarak çalışan Adnan K. ile müdürlükte farklı görevlerde yer olan Mesut Ö. Serdar T. Mustafa G. ve 6 aylık geçici işçi olarak çalışan Gülperi A.'nın iddiaya göre lüks yaşamları ve son model otomobillere binmesinden şüphelenen bir kişi Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekiplerine giderek şikayette bulundu.

4 bin TL maaş alan memurun mal varlığı dudak uçuklattı

GELEN PARALARI FARKLI HESAPLARA AKTARDI

Polis bu şikayet üzerine zanlıları savcılıktan alınan izinle teknik ve fiziki takibe başladı. Yapılan takip sonucunda Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli mutemedin, maaş ve masraf adı altında Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan fazladan para talebinde bulunduğu, gelen paraları da kendisi ve 4 mesai arkadaşı ile bir yakınının banka hesaplarına aktardığını saptadı. Yapılan takipler ile şüphelilerin 2017 yılından bu yana 3 milyon 181 bin 657 lirayı kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi.

4 bin TL maaş alan memurun mal varlığı dudak uçuklattı

MUTEMEDİN ZENGİNLİĞİ DUDAK UÇUKLATTI

Operasyonun ardından soruşturmayı genişleten polisler, 1'i kadın 5 şüphelinin mal varlıklarını inceledi. Şüphelilerden Adnan K.'nın 2017'den beri, servis, yemek, giyim ve ek giderler adı altında bakanlıktan ek ödenek talep ettiği, gelen paraları da Mesut Ö. Serdar T. Mustafa G. ve Gülperi A.'ya verdiği öğrenildi. Şüpheliler Adnan K.'a ait aralarında tuvaletinde olduğu 35 taşınmazının olduğu eşine ve oğluna ait son model otomobil bulunduğu öğrenildi. Ayrıca zanlının 3 yıllık hesap hareketinin 2 milyon 380 bin lira olduğu ortaya çıktı.

4 bin TL maaş alan memurun mal varlığı dudak uçuklattı

Yine Mesut Ö.'nün eşinin üzerine ev ve tarla, 2 otomobil hesap hareketinin 500 bin lira olduğunu öne sürüldü. Gülperi A.'nın adına lüks otomobil, hesap hareketinin ise 300 bin lira olduğu ileri sürüldü. Serdar T. ve Mustafa G.'nin de hesaplarında yüklü miktarda nakit para olduğu iddia edildi. Gülperi A.'nın annesinin hesabına para aktardığı belirlendi.

Emniyette sorgulanan şüpheliler suçlamaları kabul etmezken. Adnan K.'dan borç aldıklarını iddia etti. Polis daha sonra şüphelilerin tüm mal varlıklarına el koydurma kararı aldırdı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 1'i kadın 5 zanlı tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Emniyet Müdürlüğü Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu?
500

Yorumlar (172)

Ye ye bitmiyormuş:

Yiyin efendiler yiyin bu güne kadar bitiremedi ler ne zengin milletmişiz.

55
0
yanıtYanıtla
Efeler43:

Yiyen yiyor ALLAHtan korkan devletine bağlı olanlar sıkıntıdan kurtulamıyor... Belalar musibetler bu yüzden eksik olmuyor! Denetim denetim yine denetim!

47
1
yanıtYanıtla
Mülayim:

Bak iktidar mensuplarına hepsi çok çok zengin onlar nasıl kazandı siyasette para var

42
3
yanıtYanıtla
Sait:

4 bin liralık maaşla o servet birikmez çok doğru, ama 20 bin lira millet vekili maaşıyla da o servetler birikmez

40
4
yanıtYanıtla
Mahmut:

Somut yazsana, neden genelleme ile insanları töhmet altında bırakıyon!Biliyorsan yaz ALİM sanalım, bilmiyorsan sus ADAM sanalım. Hangi Milletvekili ne kadar ne yapmış, delillendir

yanıt5
yanıt11
Selo:

Mahmuta cevap:millet velillerinin, belediye başkanlarının o ünvanı almadan önceki mal varlıklarıyla, sonraki mal varlıklarına bakarsanız delili görürsünüz

yanıt12
yanıt1
Adımı netcen:

Kimki bu devletin bu milletin bir kuruşunu çalıyorsa haram zıkkım olsun. Boğazında kalsın

43
0
yanıtYanıtla
Haydar:

Şükür bogazlarında kalmış...

yanıt13
yanıt0
Seyit:

Bu ülkede hırsızlığın sebebi devlettir, insanların faize bulaşmasının sebebi devlettir. İnsanlar geçinemiyor hayat pahaöılığından insanlar paralarını faize yatırıyor, 4 bin tl defiğiniz nedir ki bu ülkede bu ülkede insanlar geçinemiyor artık, ev kirası olmuş 1500 2000 bin arası geiye 2000 tl kalıyo, bu insanlar o parayla evimi geçindirecek, çocuk mu okutacak, hangi ihtiyacını karşılayacak, bu insanlar geçinmek için harama bulaşıyor, bunun tek sebebi hükünettir

15
26
yanıtYanıtla
sivaslı:

yani adam haklı sence. sende aynı zihniyettesin. her şeyin sorumlusuda devlet peki kim bu devlet gösterde yakasından tutalım. senin çocuğun çcuk hanımın hanımda bizimkiler neci peki . tipik sol zihniyet. gizli kapitalist

yanıt10
yanıt9
Tüm 172 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title