Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisi oyuncuları Didem Balcı, Nurettin Sönmez, Burcu Kıratlı ve Cavit Çetin Güner, Bağcılar Engelliler Sarayında, engellilerle bir araya geldi.

TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisi oyuncuları Didem Balcı, Nurettin Sönmez, Burcu Kıratlı ve Cavit Çetin Güner, Bağcılar Engelliler Sarayında, engellilerle bir araya geldi.

Bağcılar Belediyesinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği 16. Engelliler Şurasına katılan dizi oyuncuları, program öncesinde Engelliler Sarayındaki atölyeleri ziyaret etti, burada engellilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Oyunculardan Cavit Çetin Güner, Engelliler Sarayındaki atölye çalışmalarının kendisini çok etkilediğini belirterek, "Burası harika bir yer. Burası  engelleri aşma sarayı olmuş. Benim yapamayacağım çok şey var burada. Güzel bir de sarayları var, emeği geçen herkese helal olsun, bu hizmeti verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Engelliler Sarayı Müzik Korosunun seslendirdiği türkü ve şarkıların ardından halk oyunları ekibi de bir gösteri sundu.

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin, Engelliler Sarayı hakkında bilgi verdi. Sarayda 37 farklı branşta eğitim verdiklerini, bin 500 engellinin aynı anda eğitim alabildiğini ifade eden Şirin, "Engelli kardeşlerimiz için yazarlık ve çizerlik kursları açtık, engelli kardeşlerimizin kaleme aldığı kitaplar büyük ilgi gördü. Engelli bireylerin yetenekleri ve üretme kapasitesi çok yüksek. Engelliler için İstihdam oluşturmak adına güzel kampanyalar yürütüyoruz. Engelliler Sarayımızda eğitim alan kardeşlerimiz engelli olabilir ancak hepsi birer vasıflı elemandır" diye konuştu.

Program sonunda Diriliş oyuncularına engelli kursiyerlerin hazırladığı el sanatı ürünler armağan edildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dünya Engelliler Günü Çetin Güner Bağcılar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title