Haberler

29. Kültür Sanat Festivaline Coşkulu Final

Güncelleme:

Çadır etkinlikleri ise hafta sonuna kadar devam edecek.

İnegöl Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Kültür Sanat Festivali bu yıl 29'uncu kez gerçekleştirildi. 14 Ağustos 2016 Pazar günü tarihi İnegöl Mehteri eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ve ardından Açık Hava Gösteri Merkezinde (AGM) düzenlenen gala gecesi ile başlayan festival, dün akşam yine AGM'de düzenlenen muhteşem finalle son buldu. Renkli görüntülerin yaşandığı final programında Mehteran da yerini aldı.

Azerbaycan, İran ve Makedonya'dan halk dansları ekiplerinin katıldığı, bunların yanı sıra İnegöl'deki kültür derneklerinin halk dansları ekiplerinin de gösterileri ile renk kattığı festivalin finali 21.00'da başladı. Sırasıyla yurt dışından gelen ekiplerin final gösterilerini sunduğu gecede, İnegöl tarihi mehteri de marşlarıyla unutulmaz bir gece yaşattı.

SPONSORLARA PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

Gösterilerin ardından festivalin sponsorları olan İSKO, İnegöl AVM, Özdilek, Küçükçalık Tekstil, Serra Sünger, Çilek Odası ve Mobiliyum'un temsilcilerine festivale katkılarından dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi.

CESARETLERİNDEN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM

Gecenin finalinde yurt dışından gelen halk dansları ekipleri sırasıyla sahneye çağırılarak temsilcilerine katılım plaketleri sunulurken, plaket sunumu sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş yurt dışından gelen ekipleri cesaretlerinden dolayı tebrik etti. Aktaş, "Başlarken söylemiştik, bu festivalin amacı birlik beraberlik ve milli irade. 15 Temmuz akşamı çok üzülmüştük, hamdolsun bu ülkenin basireti ve feraseti sayesinde birbirimize daha çok bağlandık, kenetlendik. Festivalimize de ara vermeden devam ettik. Biz Altın Mobilya Halk Dansları yarışmamızda biliyorsunuz 12 ülkeyi misafir ediyorduk. Çok kurumsal bir yarışma oluyordu. Ama 3 ülke geldi. Diğerlerinden iptal edenler oldu. Ben özellikle cesaretlerinden dolayı Azerbaycan'ı, İran'ı ve Makedonya'yı tebrik ediyorum" dedi.

YEREL DERNEKLERE DE ÖDÜL

Festivalde gösteri yapan ekiplere verilecek ödülleri de açıklayan Aktaş, "Bizim burada gösteri yapan yerel derneklerimize ve folklor ekiplerine para uygulamamız yoktu. Bu yıl 1000'er TL onlara ödenek verdik. Eğer buraya çıkıyorsalar onların bir farkı olmalıydı. Yurt dışından gelen ekiplerin de ilk 3'e girene para ödülü vardı ancak zaten yarışma formatında olmadığı için onlara da 500'er yüz dolar takdim ettik. Mehterimize ve İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğumuza da benim ayrı bir sürprizim olacak. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Güzel bir ülkede, güzel bir coğrafyada ama takdir edersiniz ki sıkıntılı bir süreçle beraber yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

KÜLTÜRÜMÜZÜN ZENGİNLİĞİNİ DOYA DOYA YAŞADIK

Ekiplere plaket vermek üzere sahneye çıkan Kaymakam Ali Akça da kısa bir konuşma yaptı. Festivalin finalinin yapıldığını ifade eden Akça "Doya doya kültürümüzün zenginliklerini yaşadık. Hemşeri derneklerimizin kurduğu çadırları ziyaret ettik ve onlara misafir olduk. Yine tarihimizin zenginliğini, muhteşemliğini İnegöl Mehterinin o muhteşem ezgileri ile yaşadık. Misafirlerimiz vardı Azerbaycan'dan, İran'dan, Makedonya'dan… Kendi kültürlerini bizlere aktardılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Ben bu güzel etkinliği düzenleyen Belediyemize de teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

ÇADIR ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Festivalin final gösterisi sonrası Belediye Başkanı Alinur Aktaş beraberindeki heyetle birlikte çadır ziyaretlerini de sürdürdü. Aktaş'ın ilk durağı Dağ-Der çadırı oldu. Burada yöresel kıyafetler ve yöresel müzikler eşliğinde karşılanan Aktaş, davul ve zurna eşliğinde dağ yörelerine ait oyunlara da eşik etti. İkinci çadır ziyaretini Çerkez Adige Derneğine yapan Aktaş, burada da halk dansları ile karşılandı. Heyetin son çadır ziyareti ise Trabzonlular Derneğine oldu. Gecenin finali vatandaşların da katılımıyla horonla yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Azerbaycan İnegöl İran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title