Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, cumhuriyetin korunması ve ödün vermeden yaşatılması gereken en değerli varlık olduğunu belirtti.

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, cumhuriyetin korunması ve ödün vermeden yaşatılması gereken en değerli varlık olduğunu belirtti.

Bozkurt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, Mustafa Kemal Atatürk  önderliğinde, çöken ve toprakları paylaşılan bir imparatorluğun kalan toprakları üzerinde yeni bir devlet, modern bir ulus oluşturulduğunu belirtti.

Ulusun hak ettiği yeri almasını sağlayan cumhuriyete, insanlığın övgüsünü kazanmış Atatürk gibi bir öndere, bağımsız bir yurda, ülkesini gönülden seven kuşaklara sahip olmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Bunun bilinciyle, bizlere parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan edenlere sonsuz minnet duyuyoruz. Cumhuriyet'le  egemenlik kayıtsız koşulsuz Türk Ulusuna verilmiştir. Hedefini çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu aşmak biçiminde ortaya koyan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün başlattığı, demokrasiye geçişi de içeren yapısal dönüşüm sürecinin temeline laiklik ilkesini yerleştirmiştir."

Kaynak: AA / Yerel

Oktay Bozkurt 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title