Haberler

KOÜ'de 23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı Başladı

Güncelleme:

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı başladı.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Eğitim Fakültesinde 23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı başladı.

KOÜ Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde "21. Yüzyılda Eğitime Kültürel Bakış" temasıyla düzenlenen kurultaya yurt içi ve dışından çok sayıda akademisyen katılıyor.

Kurultayın açılışında konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, eğitimcilerin nitelikli insan kaynağına yönelik sorumluluklarının yüksek olduğunu söyledi.

"Artık ülkelerin kalkınmışlığı ve zenginliği yer altı kaynaklarıyla değil, insan kaynaklarıyla, nitelikli insan kaynaklarına yapmış oldukları yatırımlarla belirleniyor" diyen Şişman, "Araştırma ve çalışmaların pratiğe, uygulamaya, topluma ve sektörlere katkılarını da hesaba katmak gerekiyor. Bilim için bilim anlayışının ötesinde, toplum için bilim anlayışından hareketle araştırma sonuçlarının uygulamaya dönük olması, değer üretmesi ve toplumsal fayda sağlaması gerekir" şeklinde konuştu.

Şişman, şunları kaydetti:

"Geleneksel anlamda 'eğitim' dediğimiz süreç moral etkinlik tanımlanıyor. Öğretmen moral otorite ve lider görülüyor. Okul ise moral, ahlaki topluluk olarak tanımlanır. Okulu işletme, öğretmeni işletmede iş gören, okul yöneticilerini de bu işleri görenlerin performansını ölçen, biçen, değerlendiren biri olarak tanımlamaya başladık. Bunun önemli bir sorun olduğunu düşünüyorum. Eğitimde ihmal edilmemesi gereken konuların başında milli değerlerimiz geliyor. Ayrıca evrensel ve kurumsal değerlerle mesleki değerlerin de gözardı edilmemesi gerekir."

KOÜ Rektörü Prof. D. Sezer Şener Komsuoğlu ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Celep'in konuşmalarının ardından ABD New Mexico Highlands Üniversitesinden Prof. Dr. Teresita E. Aguilar  sunum yaptı.

Emekliye ayrılan akademisyenlere teşekkür plaketi verildi.

Üç gün sürecek kurultayda çeşitli bildiriler sunulacak. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title