Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni, AK Parti Adana Milletvekili Erdinç ve Adana BOTAŞ Başkanı Tan, kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ekiplerinden Adana BOTAŞ'ın başkanı İbrahim Tan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, mesajında, 23 Nisan'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 94'üncü yıl dönümünü her zamanki gibi hep beraber coşkuyla kutladıklarını belirtti.

23 Nisan 1920'nin büyük bir gurur günü olduğunu vurgulayan Yeni, şunları kaydetti:

"Geleceğimiz olan çocukları değişimin gücü, başarının anahtarı olarak görüyor, bütün imkanlarımızı sizler için seferber ediyoruz. Bizler biliyoruz ki mesuliyetlerinin bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük kıvancımızdır. 23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür, çocukların bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Meclisimiz, geride kalan 94 yıllık dönemde ülkemizin her alanda güçlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Sevgili çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyorum."

AK Parti Adana Milletvekili Erdinç

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de 23 Nisan 1920'nin millet için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktası olduğunu, bugünün Türk Milleti'nin egemenliğini eline aldığı ve vatanına sahip çıktığı günü simgelediğini kaydetti.

Erdinç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde, 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' parolasıyla yürütülen İstiklal Mücadelesi, TBMM'nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle hedefine ulaşmış oluyordu. Çok zor şartlar altında, olağanüstü bir görev gerçekleştiren yüce meclis, üstlendiği ağır sorumluluğu milletimizin iradesine uygun bir şekilde yerine getirmeyi başarmıştır. Aynı zamanda TBMM, Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde Kurtuluş Savaşı'nı yönetmiş, Cumhuriyet'i kurmuş, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletimizin mukadderatına etki etmiş, adeta Türkiye'nin yarınlarını şekillendirmiştir. Bu anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, birinci meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum."

Adana BOTAŞ başkanı Tan

TKBL ekiplerinden Adana BOTAŞ'ın başkanı İbrahim Tan ise bu yıl TBMM'nin açılışının 94'üncü yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Tan, "TBMM'nin açılışının 94'üncü yılını ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutlarken, bu özel günü bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum" şeklinde açıklamada bulundu. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şükrü Erdinç İbrahim Tan 23 Nisan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title