Haberler

23 Nisan'da Dezavantajlı Çocuklar Doyasıya Eğlendi

Elazığ'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dezavantajlı çocuklar bir alışveriş merkezinde bulunan oyun salonunda ücretsiz olarak doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Elazığ'da Park23 Alışveriş Merkezi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yetim çocukları ağırladı. Etkinliğe AK Parti Elazığ Milletvekili adaylarından Metin Bulut ve Serpil Bulut, İHH Elazığ temsilcisi Metin Kılıç ve çok sayıda çocuk katıldı.

Yaptıkları etkinliklerle ilgili bilgi veren Kılıç, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak her yıl Nisan ve Mayıs aylarının yetim ayları olarak ilan edildiğini, bu iki ay boyunca Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinde yetim çalışmaları yaptıklarını söyledi. Elazığ olarak kendilerinin de bu çalışmalara güçleri yettiği kadar destek verdiklerini ifade eden Kılıç, "Şuan 65 bini bulan yetim sayısını İHH dünyada bir marka olma yolunda ilerliyor. Elazığ olarak bizlerde şuanda 220 ailemize bu anlamda destek vermekteyiz, 220 çocuğumuza sahip çıkmaya çalışmaktayız. Bugün burada çocuklarımızın bir kısmı ile bugünü vesile kılarak eğlenmek için burada bulunmaktayız" dedi

Dünyadaki en güzel şeyin çocuklarımızın yüzündeki bir tebessüm olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan AK Parti Elazığ Milletvekili adayı Serpil Bulut ise, "Rabbim bir yetim başı okşamanın ne kadar büyük bir ehemmiyeti olduğunu birçok kaynaktan bize iletmiştir. Ben aslında burada akşama kadar gençlerle bir arada bulunabilirim,onlarla her türlü aktiviteye katılabilirim. Çünkü buradaki mutluluğu, huzuru başka bir yerde bulmak mümkün değil. Onların bir tebessümü bir iyi dileğiyle kondurdukları bir buse, sıcacık elleriyle ellerimi tutuşu, enerjimizi o kadar çok arttırdı ki bunun dünyevi bir karşılığı yok. Sebep olanlara, destek verenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili adayı Metin Bulut ise, "Geçmişte bugün yapılan etkinliğin ilkini yapmışlardı, o gün de çocuklarımızla birlikte olmuştuk. O gün aldığımız haz, bugün aldığımız haz ile aynı. O çocuğun yüzündeki tebessümün vermiş olduğu haz hiçbir maddi karşılıkla ölçülemez. İHH çocuklarımızın yüzünü güldürdü, Allah da onların yüzünü güldürsün. Tabii İHH'nın sadece faaliyet alanlarından bir tanesi de Elazığ'da 220 tane yetim kardeşimizi barındırıyorlar.Onlarla birebir ailesiymiş gibi ilgileniyorlar.Çok güzel bir söz duymuştum,bir insanın gerçek değeri gördüğü saygıyla değil, gösterdiği saygıyla ölçülür. Bir milletin değeri de bununla ölçülür. Bir millet yetimine ne kadar saygı gösteriyorsa, mazlumuna ne kadar sahip olursa, bu konuda ihtiyaç sahibi olana ne kadar saygı gösteriyorsa, sadece kendi mazlumuna yetimine değil, komşularına, komşu ülkelerdeki mazlumlara ne kadar saygı gösteriyorsa o kadar kıymetlidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan çocuklar oyun salonunda gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Metin Bulut 23 Nisan Ak Parti Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title