Haberler

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı

Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin ormanlarında son 10 yıl içerisinde yapılan çalışmalar sonucu yüzde 10'luk artış sağlandığını söyledi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin ormanlarında son 10 yıl içerisinde yapılan çalışmalar sonucu yüzde 10'luk artış sağlandığını söyledi.

Vali Cirit, "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı" dolayısıyla Orman Bölge Müdürü Mehmet Sedat Ecevit, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, Meteoroloji Müdürü Ahmet İnci, Orman İşletme Müdürü Yusuf Soysal, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Orman İşletmeleri ve Planlama Şube Müdürü Nedim Tuylu'yu makamında kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit, Sedat Ecevit'ten kurumun çalışmaları ve Ormancılık Günü etkinlikleri hakkında bilgi aldı.

Orman zenginliği açısından Artvin'in Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldığını belirten Vali Cirit, "İlimiz yüzde 54'lük ormanlık alana sahip. Türkiye genelinde en çok ormanı olan ilk 15 il arasında Artvin de var" dedi.

Vali Cirit, Artvin ormanlarında son 10 yıl içerisinde yapılan çalışmalar sonucu yüzde 10'luk artış sağlandığını da kaydederek, şunları söyledi:

"2000'li yıllardaki orman varlığımız ile 2015'deki orman varlığımıza baktığım zaman, varlık anlamında bir düşüş değil, aksine yüzde 10'luk artırıma geçmişiz. Bu hem Çevre ve Orman Bakanlığımızın yani sizlerin, sahada çalışan işçi arkadaşlarımızın, dikim yapan vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin, kamu kurumlarımızın, hatıra ormanlarının kurulması, doğanın da kendini yenilemesiyle elde ettiğimiz bir veri. Artvin'de orman varlığı azalmıyor, artıyor. Bunu vatandaşımıza net olarak işleyebilmemiz lazım. Orman varlığımızda son 15 yıla baktığımız zaman asla orman varlığımız düşmedi, arttı. Biz Artvin'de yaşayan köylülerimizin yararlanabileceği alanlarımızı ve bu türden organizasyonları biraz daha öne çıkarırsak Artvin'deki insanlar, vatandaşlar bunu rahatlıkla anlayacaklar. Bunu da hep birlikte başarırız diye düşünüyorum."

Ziyaretin sonunda Orman Bölge Müdürü Ecevit, toprakla buluşturulması amacıyla Vali Cirit'e fidan hediye etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Sedat Kemal Cirit 21 Mart Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title