Haberler

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının en başarısız dönemini yaşadığını öne sürerek, "(4 milyon aileye yoksulluk yardımı yapıyoruz) diye övünmek acizliktir. Keşke '14 yılda yoksulluğu şu kadar azalttık' diye gelseydiniz." diye konuştu.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir ise Bakanlığın başarılı ya da başarısız olduğunu söylemek için geldiği noktaya bakılması gerektiğini söyledi.

Sosyal politikaların 2002 yılına kadar seçim öncesinde "Kim 5 fazlasını verir" anlayışıyla ilerlediğini ifade eden Kandemir, "Sosyal yardımların ulaştığı kişi sayısı ve kapsama alanında çok ciddi gelişmeler yaşandığını görüyoruz. Sanki sosyal yardımların genişliğinin artması, rakamın fazla olması Türkiye'de bir yoksullaşmanın ürünüymüş gibi bir tartışma var. Yüzde 100 itiraz ediyorum. En gelişmiş ülkelerde sosyal yardımlar, o devlette bütçenin önemli bir kısmını teşkil eder." dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 15 Temmuz şehitleri ile terörle mücadele eden şehitlerin yakınları ve gaziler arasında ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

Gerek söylemlerde, gerekse maddi yardımlarda farklılıklar olduğunu söyleyen Atıcı, tüm şehit yakınları ve gazilerin aynı imkanlardan yararlanmaları gerektiğini ifade etti.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de söz alarak, 15 Temmuz şehitleri sayesinde bugün Meclis'te toplanabildiklerini vurguladı.

Aytuğ Atıcı'nın da Çanakkale şehitleri olduğu için ülkenin var olduğunu ifade etmesi üzerine Aydemir, "Biz şehitlerimizi, gazilerimizi ve yakınlarını ayırmıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Erkan Kandemir Yakup Akkaya Aytuğ Atıcı AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title