Haberler

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, son zamanlarda Orta Vadeli Program'daki rakamların revize edildiğini belirterek, "Bu neden kaynaklanıyor?

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, son zamanlarda Orta Vadeli Program'daki rakamların revize edildiğini belirterek, "Bu neden kaynaklanıyor? Şu anda iktidarda ehil olmayan, emin olmayan, realitede halka yakın olmayan kadrolar var. Bu kadroların yaptıkları hesaplar tutmuyor." dedi.

Koçdemir, TBMM Genel Kurulunda, 2017 yılı bütçesinin geneli üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmada, bütçeyi, geleceğe dair bir umudun planlanması olarak nitelendirdi.

Geçen hafta dolar karşısında Türk Lirasının değer kaybettiğini vurgulayan Koçdemir, "Son zamanlarda Orta Vadeli Program'daki rakamların revize edildiğini görüyoruz. İşsizlik, büyüme rakamları revize ediliyor. Bu neden kaynaklanıyor? Şu anda iktidarda ehil olmayan, emin olmayan, realitede halka yakın olmayan kadrolar var. Bu kadroların yaptıkları hesaplar tutmuyor." diye konuştu.

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik krizde 57. Hükümet'in aldığı tedbirlerin, AK Parti hükümetleri tarafından da uygulandığını savunan Koçdemir, başörtüsünden Cumhurbaşkanının Mecliste seçimine ve FETÖ ile mücadeleye kadar pek çok konunun diğer partilerin katılımı ile çözüme kavuştuğunu bildirdi.

Uluslararası özgürlük endeksine göre 178 ülkede Suudi Arabistan'ın 78'inci, Türkiye'nin ise 79'uncu olduğunu iddia eden Koçdemir, "Yolsuzluk algısı endeksinde, 2010 yılında 56'ncı olduğumuz sıradan 2014 yılında 66'ncılığa gitmişiz. Küresel barış endeksinde İsrail 144'üncü, Türkiye 145'inci, Lübnan 146'ncı." ifadesini kullandı.

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının maddelerine geçilmesi oylanarak kabul edildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, birleşimi, saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA / Politika

Kadir Koçdemir Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title