Haberler

2014 yerel seçim sonuçları - Alper Yağcı -

Afyonkarahisar MHP Merkez İlçe Başkanlığı, seçim sonuçlarıyla ilgili itirazda bulundu.

Afyonkarahisar MHP Merkez İlçe Başkanlığı, seçim sonuçlarıyla ilgili itirazda bulundu.

MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, adliyeye itiraz dilekçelerini verdikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''öncelikle tüm sandıklarda genel usulsüzlük tespit edilmesi üzerine'' tüm sandıkların sayılması konusunda bir dilekçelerinin bulunduğunu söyledi.

''Seçim gecesinde hem adliyenin değişik koridorlarında, kendi mahalinde değil, koridorlarda sandık başkanlarının oy çuvallarının açılıp usulsüz bir şekilde kendi tutanaklarını tuttuğunun tespit edildiğini'' söyleyen Yağcı, şöyle konuştu:

''Yine Afyonkarahisar Belediyesine ait bize verilen bilgide, bir görevlendirme yapılmadığına dair seçim kurulundan bir ifade olmasına rağmen belediye araçlarıyla adliyeye oy torbalarının, oy torbalarının da hangi oy torbasına veya hangi sandığa ait olmadığı tespit edilemeden ortadan kaybolması gibi usulsüz genel durumlar tespit edilmiştir. Bunlarla ilgili bizim elimizde olan bir görüntü CD'sini, bir de o gece olay anında yaptığımız itirazın tutanaklarını dilekçenin ekine koymuş bulunmaktayız. Yine bu ekin içerisinde maalesef yine bu seçimin içerisine gölge düşürülmeye yetecek diye üzerinde durduğumuz adliye binasından olay anıyla ilgili görüntüleri istediğimizde adliye binasının mevcut yerlerinde bulunan kameraların dört günden beri çalışmadığını ve 30 Mart'ın olduğu gece de çalışmadığı tespit edilmiştir. Bu seçimin sonucuna gölge düşmesi için yeterli sebeplerden biridir.''

''Birbiriyle tutanakların örtüşmemesinden dolayı ve diğer usulsüzlüklerden dolayı Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili 216 sandıkta itirazlarının bulunduğunu'' ifade eden Yağcı, ''Yine aynı sebeplerden bize ulaşan tutanaklarda il genel meclisi başkanlığı seçiminde sandıkta sıfır oy bulunmasına rağmen diğer tutanaklarda 313 civarında bir oy görünmektedir. Bu ve benzeri örneklerle beraber yaklaşık 244 sandıkta da il genel meclisi sonuçlarına itiraz ediyoruz. Yine merkez ilçeye bağlı Susuz ve Gebeler beldesiyle ilgili iki beldenin sonuçlarına da sandık bazında itirazımız vardır'' diye konuşt

Kaynak: AA / Politika

Alper Yağcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title