Haberler

20 Yaşında Emeklilik Aldatmacası

Güncelleme:

Kocaeli Milletvekili Sami Çakır referandumda yaş üzerinden yürütülen dogru olmayan söylemlere açıklık getirdi.

Referandum çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Körfez ilçesi Yeniyalı mahallesinde yoğun katılımlı ev toplantıları gerçekleştirdi. Katıldığı programda Anayasa maddelerini tek tek anlatan Çakır vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayarak kafalarında oluşan sorunların giderdi. Ev toplantılarında özellikle muhalefetin yanlış beyanlarıyla halkımızın kafalarını karıştırmaya çalıştığı emeklilik ve askerlik üzerinde bilgilendirmelerde bulundu. Yaptığı toplantıda "Muhalefet partileri özellikle son günlerde 18 yaşında milletvekili olacak olan bir vatandaşın 2 yıl sonra emekli olup maaş alacağına dair gerçek dışı beyanlarda bulunuyor. Maalesef bu tarz beyanlar tamamiyle vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya yönelik beyanlardır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Bunun böyle olmadığını aklı başında her vatandaşımız araştırıp görebilir. Milletvekilleri ve Dışarıdan Atanan Bakanlar diğer memurlar gibi mutlaka Hizmet + Yaş = Emeklilik koşulunu taşımaları gerekmektedir. Milletvekilleri ve Dışarıdan Atanan Bakanlar diğer memurlarda olduğu gibi hizmet ve yaş şartını doldurmamışlarsa emekli aylığı alamazlar. Yani Milletvekili seçildikten veya dışarıdan bakanlığa atandıktan sonra şayet hizmet ve yaş koşulu yerine getirilmemişse aylık bağlanması söz konusu olmaz. Özetle bir kişi 18 yaşında meclise girip milletvekili olduysa 2. Senenin sonunda Milletvekili emekliliğine hak kazanır fakat bu maaşı alabilmesi için milletvekilliği bittikten sonra emeklilik yaşını doldurana kadar primini dışarıdan kendisinin ödemesi gerekir. Bu koşulları yerine getirirse yaşı dolduğunda (60 yaş üzeri) emekli olup maaşı bağlanır. Gördüğünüz gibi muhalefet gerçeği olduğu gibi yansıtmamaktadır. Bizler bu gerçekleri 16 Nisan'a kadar olduğu gibi bütün vatandaşlarımıza aktarmakla yükümlüyüz. Ülkemizin geleceği için sizlerin de araştırıp doğruları etrafınıza aktarmalısınız" diyerek tamamladı.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Körfez ilce teşkilatınin duzenledigi Gençlik buluşmasında16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemini anlatan Çakır, "Ülkemizin geleceği için önemli bir sürecin bulunuyoruz. Her seçimde olduğu gibi bu Referandum sürecinde gençlerimize büyük görev düşüyor. Ülkemizin geleceğini sizler inşa edeceksiniz. Gelecek sizin emek ve çalışmalarınızla şekillenecek. Bu konuda sizlere güvenimizin sonsuz olduğunu seçilme yaşını 18'e düşürerek gösterdik. Bununla beraber bizden önceki dönemlerde yaşanan problemlerden dolayı yönetimdeki çift başlılığın ortadan kaldırılması için yeni bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle anayasa değişikliğine gidilme gerekliliği hasıl olmuştur. Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi ile ortaya çıkan yeni anayasa tamamiyle Milli iradeyi yansıtacak bir anayasadır." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sami Çakır AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title