Haberler

2. Dalyan Kefal Balığı Festivali Yapıldı

2. Dalyan Kefal Balığı Festivali yapıldıMUĞLA - Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde "Kefal Dalyan'da Yenir" sloganıyla 2. Dalyan Kefal Balığı Festivali düzenlendi.

2. Dalyan Kefal Balığı Festivali yapıldı

MUĞLA - Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde "Kefal Dalyan'da Yenir" sloganıyla 2. Dalyan Kefal Balığı Festivali düzenlendi.

Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneğince, Ortaca Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi ve Dalyan Tekne Kooperatifinin katkılarıyla düzenlenen festival kapsamında Dalyan Kanalı ve İztuzu Sahilinde Kefal balığı avı yarışması yapıldı.

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, bu tarz etkinliklerin bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Turizmi deniz, kum ve güneş konseptinden çıkararak 12 aya yaymak için bu etkinliklerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, "bu tür etkinliklerin turizmimiz ve bölge tanıtımına çok büyük faydası olduğunu görüyoruz. Bu anlamda bölge tanıtımına katkı sağlayan 3 sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Dalyan Kefalinin bu tür etkinlikler ile hak ettiği yeri kazanacağını umut ediyorum" diye konuştu.

"Nar festivali düzenleyeceğiz"

Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Sezgin Yiğit ise, düzenledikleri etkinliklere katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür ettiğini dile getirdi. Yiğit, "Derneğimizin yaptığı organizasyonlar yüzme yarışı ve balık festivali geleneksel hale gelmeye başladı. Ayrıca biliyorsunuz nar bölgemizde yetişen çok önemli bir narenciye ürünü, Nar Festivali düzenleyeceğiz. Yapacağımız bu festivalinde geleneksel hale geleceğine ve çiftçilerimize katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Kefal balığının bölgede yetiştirilen en önemli su ürünü olduğunu söyleyen DALKO Başkanı Arif Yalılı ise, "Kefali yurt içine sunduğumuz gibi ihracata da gönderiyoruz. Ülkemizin ardından artık ağırlıklı olarak ihracata yönelmiş durumdayız" dedi.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş da etkinlik sayesinde Türkiye'nin en kaliteli kefalinin tüm ülkeye tanıtımının sağlandığını belirtti.

Etkinlikte vatandaşlara ücretsiz ekmek arası kefal balığı ikramı yapıldı. Balık avı yarışmasında Ömer Ekiz birinci, İsa Oklu ikinci, Ahmet Oklu üçüncü oldu. Dereceye giren isimlere ödüllerini Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan takdim etti. Ödül töreni, balık pişirme ve yeme partisinin ardından Grup Zakkum sahne aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ortaca Belediyesi Oktay Erdoğan Muğla Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title