Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Sivas'ta Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Sivas'ta, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törende, Vali Vekili Ömer Kalaylı, Garnizon Komutanı Vekili Albay Osman Cengiz Güneşer, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat Ahıskalı, anıta çelenk sundu.

Ahıskalı, yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan muharip gazilerle Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker ve polis tüm gazilerin şeref günü olduğunu söyledi.

Şehit ve gazilerin, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerler olduğunu vurgulayan Ahıskalı, şunları kaydetti:

"Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine bu zaferlerin karamanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Savaşlara ve bu savaşların gazilerine olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gazi, Türk toplumunun ortak değerleridir."

Ahıskalı'nın konuşmasının ardından protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları, Saraybosna Parkı'ndaki Şehitler Anıtı'nda bulunan müzeyi gezdi. Daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliğini ve Polis Şehitliğini ziyaret eden protokol üyeleri ve gaziler, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Demirok Osman Cengiz Sivas Eylül Yerel Haberler

title