Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ilçelerde de şehitler törenlerle anıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ilçelerde de şehitler törenlerle anıldı.

Havza ilçesi Mehmetçik Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törene Kaymakam Yunus Kalaycı, Havza Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Adem Tol, Belediye Başkanı Murat İkiz, Cumhuriyet Savcısı İsmail Ünsal, Havza Muharip Gaziler Derneği Başkanı Harun Saat, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki törenin ardından Havza Şehir Mezarlığı'ndaki şehit mezarları ziyaret edilerek, dualar okundu ve şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı.

Havza Şehir Mezarlığı'ndaki programın ardından Havza İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programı izlemek üzere Karşıyaka İlköğretim Okuluna geçildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu. Öğrenciler hazırladıkları oratoryoyu sundu. 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaymakam Kalaycı programda görev alan öğrencileri Çanakkale'ye gönderme sözü vererek konu ile ilgili olarak Havza Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktürk'e talimatta bulundu.

Etkinlikler kapsamında Kevser Camisi'nde mevlit okutuldu.

- Kavak -

Kavak'ta ise Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Jandarma Astsubay Üstçavuş Hasan Duru, "Türkler, tarih boyunca hiçbir milletin esareti altında yaşamamış, üzerinde yaşadığı toprağı namus bilip onu canı pahasına korumuştur. Onun içindir ki, tarihin her sayfasında Türk'ün zaferini bulmak ve görmek mümkündür" dedi.

Buradaki törenin ardından, ilçe şehitliği ziyaret edildi Daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan programa geçildi.

Etkinliklere, Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Kavak Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Ekrem Büyüktekin, Belediye Başkanı Şerif Ün, Cumhuriyet Savcısı Ünal Ulus, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Çarşamba -

Çarşamba ilçesinde 18 Mart Şehitleri anma Günü Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Meydandaki törenin ardından Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Anma programında Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Geçilmez isimli oyun sahnelendi.

Programa Kaymakam Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Çarşamba Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Yusuf Böke, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıza Gündoğdu, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kadri Özarslan, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ve çok sayıda şehit yakını ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Çarşamba Şubesi de Cemil Şensoy Merkezi'nde anma programı düzenledi.

TÜRKAV Çarşamba Şubesi önünde toplanarak Çarşamba Tarihi Köprüsü üzerinde Şehitleri Anma Yürüyüşü gerçekleştirerek Cemil Şensoy Kültür Merkezi'ne gelen TÜRKAV üyeleri ve vatandaşlar salondaki yerlerini aldılar. Şehitler için Kur'an okunmasının ardından şiir dinletisi yapıldı ve Çanakkale isimli oratoryo sahnelendi.

Programa TÜRKAV Çarşamba Şube Başkanı Bekir Özçelik, MHP Çarşamba İlçe Başkanı Baki Demirtaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu-Mustafa Günay-Yaşar Karaman

Yayıncı: Dilek Sezen - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yunus Kalaycı Çanakkale Havza Yerel Haberler

title