Haberler

16. Uluslararası Eskişehir Film Festivali

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde başlayan festivalde, "Onur ödülü" Kemal Sunal ve Perihan Savaş'a, "Emek ödülü" ise seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm ve fotoğraf sanatçısı Güngör Özsoy'a verildi Sanatçı Perihan Savaş: "Bu ödülü almak benim için çok önemli, çocuklarıma bırakacağım en önemli.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Eskişehir Film Festivali, başladı.

AÜ Rektörü Naci Gündoğan, Sinema Anadolu Salonu'nda gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerin sadece bilimsel çalışmaların yapıldığı yerler olarak görmemek gerektiğini belirterek, aynı zamanda sanatsal ve kültürel mekanlar olduğunu bildirdi.

İnsan hayatı söz konusuysa bu hayatı daha anlamlı kılabilmek için sadece bilimle hemhal olmanın yeterli olmadığı düşüncesinde olduğunu dile getiren Gündoğan, şunları kaydetti:

"Sinema da tıpkı roman gibi modern uygarlığın bize en büyük hediyesidir. Hepimiz sinemanın bir sanat mecrası olduğu kadar aynı zamanda kitle iletişim aracı olduğunu biliriz. Bu yüzden de sinemanın aksi yönde ilerleyen tarihine başvurmanın ve bu tarihe damga vurmuş filmleri görünür kılmanın bize kazandıracaklarına değer biçmek mümkün değildir. Biz onları gördükçe ve görünür kıldıkça saklanılan çelişkiler de görünür hale gelecektir ki ihtiyacımız olan da öncelikle budur. Film festivallerinin bu ihtiyaca cevap veren kültürel etkinlikler olarak önemi yadsınamaz. AÜ olarak sinema günlerinden uluslararası hale gelen film festivaline dek bu yönde yapılan etkinliklere verdiğimiz desteğin nedeni de sözü edilen bu ihtiyaçtır. Yaşadığımız uygarlığı daha güzel kılacak bu tür güzel kültürel ve sanatsal etkinliklere desteğimizi artırarak devam ettireceğiz."

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Festival Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon da festival boyunca gösterime girecek filmlerin her birinin emek ürünü olduğuna dikkati çekerek, katılımcılara teşekkür etti

Konuşmaların ardından gelenekselleştirilen "Onur ödülü" bu yıl, Türk sinema sanatçıları Kemal Sunal ve Perihan Savaş'a verildi.

Savaş, etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, "Gerçekten bugün ben buradaysam 'ben doğru işi yaptım' diyorum. Eskişehir'de düzenlenen film festivalini başladığı günden bu yana yakından takip ediyorum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu ödülü almak benim için çok önemli, çocuklarıma bırakacağım en önemli hediye" dedi.

Kemal Sunal adına ödül alan eşi Gül Sunal ise Eskişehir'in hayatında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, etkinliğin üniversitede gerçekleşmesinin kendisini çok sevindirdiğini söyledi.

Etkinlikte, "Emek ödülü" ise seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm ve fotoğraf sanatçısı Güngör Özsoy'a verildi. Programda katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Vekili Mesut Cem Erkul ile festivali destekleyen sponsorlara da plaket verildi.

Galaya, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve davetliler katıldı.

Daha sonra Steven Knight'ın yönettiği "Locke" filmiyle başlayan ve 11 Mayıs'a kadar sürecek festival boyunca, 51 uzun, 55 kısa metraj film gösterilecek. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Perihan Savaş Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title