Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - BALIKESİR

Güncelleme:

Balıkesir'de, "15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla şehitlik ziyaret edilerek, dua edildi.

Balıkesir Şehitliğinde düzenlenen törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Garnizon ve 9. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Avcıoğlu, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, şehitlik defterini imzaladı.

Vali Yazıcı ve beraberindekiler daha sonra şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti.

Yalova

Yalova'da Şehir Mezarlığı bünyesindeki Yalova Askeri Şehitliği ve Polis Şehitliği'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

İlk tören askeri şehitlikte gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Gemalmaz, Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve şehit aileleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Daha sonra şehitler için dua okudu.

Ardından Yalova Polisi Şehitliği'nde tören düzenlendi. Burada da şehit mezarlarına karanfil bırakıldı. Vali Erol, törende şehit aileleriyle sohbet etti.

Törenlere Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Şakir Güner de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Balıkesir Haberler

title