Haberler

15 Temmuz'da Taksim'i İşgal Eden Askerlerin Davası...

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nı işgal edilmesi ve çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasına ilişkin  11'i tutuklu  99 askerin yargılandığı davada  tutuklu sanık Erdoğan Çelik  savunma yaptı. Sanık Çelik, FETÖ üyesi olmadığını belirterek "Bizim darbe teşebbüsünden haberimiz olsaydı, derhal geri dönerdik. Beraatimi istiyorum" dedi.

SANIKLAR ÇELİK: BİR DOLARIM DA MİLYON DOLARIM DA YOK

Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumunda iddianame özetlenerek okundu, ardından sanık savunmalarının alınması işlemine geçildi. Savunma yapan sanık Erdoğan Çelik, sivil ve askeri yaşamında hiç suça karışmadığını, evinde yapılan aramada suç unsuruna rastlanmadığını, 19 Temmuz'da tutuklandığını söyledi. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten çıkarıldığını ifade eden sanık Çelik şunları kaydetti: Kimseye 'himmet' denilen para vermedim. Bankaasya  hesabım yok. Bir dolarım da milyon dolarım da yok. ByLock kullanmadım . FETÖ üyesi değilim. Bırakın FETÖ'yü, hiçbir örgütün ya da camaatin üyesi değilim.

"KANUNSUZ EMİR ALMADIM, KANUNSUZ EMİR VERMEDİM"

15 Temmuz Darbe Girişimi'ne ilişkin akademide bir toplantı olmadığını ve kendisinin de bu toplantıya katılmadığını savunan sanık Çelik, "Taksim'de büyük bir terör saldırısı olacağı söylendi. Ben kanunsuz emir almadım, kanunsuz emir vermedim. Bana 'Bir terör saldırısı var' dediler.  İcradan doğacak sorumluluk emri verene aittir. Bize 'Bu akşam darbe yapacaksınız' denilmedi. İddia edildiği gibi darbe teşebbüsünden önceden haberim yoktu" dedi.

"ELEKTONİK KELEPÇEYLE TAHLİYEME KARAR VERİLMESİNİ İSTİYORUM"

Terör tehditleri olduğu için takviye olarak Taksim'e çıktıklarını anlatan sanık Çelik, can güvenlikleri nedeniyle vatandaşları Taksim'den uzaklaştırmaya çalıştıklarını belirterek,  "Kimseye ateş etmedim, kimsenin yaralanmasına neden olmadım. Bizim darbe teşebbüsünden haberimiz olsaydı, derhal geri dönerdik. Ben beraatimi istiyorum. 380 gündür tutukluyum.  Elektronik kelepçeyle tahliyeme karar verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti, duruşma yarına erteledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cezaevi Erdoğan Çelik İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title