Haberler

13. Karboğazı Zafer Şöleni

Tarsus ve Gülek Belediyesi Tarafından 13. Karboğazı Zafer Şöleni Düzenlendi.

Tarsus ve Gülek Belediyesi tarafından 13. Karboğazı Zafer Şöleni düzenlendi.

Çukurova’nın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan ve 44 Kuvai Milliyecinin 1 tabur Fransız askerine geçit vermediği yer olan Karboğazı’nda gerçekleştirilen şölene, MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Bağcılar Belediye Başkanı Akif Çiftçi, bazı çevre belde belediye başkanları, Kuva-i Milliye Tarsus ve Pozantı derneklerinin üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan şölenin açış konuşmasını yapan

Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Karboğazı zaferinin bir destan olduğunu belirterek, "Bu destanı yazanlar, ateşten gömlek giyen yiğitlerdir. Karboğazı'nda, Gülekliler üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yapmışlardır. Karboğazı, Çukurova'nın kurtuluşunda bir dönüm noktasıdır. Ankara Antlaşması'nın temelini oluşturur. Karboğazı Savaşları'yla her Güleklinin, her yöre insanının, her Türk'ün gururlanmak hakkıdır. Çünkü Karboğazı, Türk'ün onurunu kurtardığı yerlerden biridir" diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Karboğazı'nın Çukurova’nın kurtuluş mücadelelerinde çok önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Burada 44 yürekli vatansever insanın gösterdiği o akıl almaz kahramanlık suya atılan bir taşın oluşturduğu dalgalar gibi halkalar oluşturarak tüm Çukurova’ya yayılmış ve neticede Tarsus başta olmak üzere bölgemiz Fransız işgalinden kurtarılmıştır. Bugün biz burada 44 yiğidin ortaya koyduğu o kahramanlık neticesinde elde edilen zaferi kutluyoruz. Elbette sevinecek, elbette gururlanacak, elbette bu zaferi bir bayram günü olarak kutlayacağız. Bu zaferi kutlarken, o insanlarımızı, bu vatanın bağımsızlığı ve hür yaşamamız uğruna, bir çoğunu hayatlarının baharında şahadet şerbeti içerek ebediyete uğurladığımız aziz şehitlerimizi de rahmetle, minnetle, şükranla anacağız. Onların ruhlarının şu an aramızda dolaştığını unutmayacak ve Fatihalarla yad edeceğiz. Onlar için ne kadar dualar edip, Fatihalar göndersek yine de haklarını ödeyemeyiz. Ancak şunu da hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Acaba onlar bu vatan ve bizler için hayatlarını feda etmeyi göze alabilmiş ve şahadet şerbetini içmişken, bizler bugün onlara karşı görevimizi yaptık diyebiliyor muyuz?”

Konuşmaların ardından vatandaşlar, Azerbaycan Halk Danslar Topluluğu, yerel sanatçıların ve ünlü ses sanatçıları Yaman, Osman Öztunç ve Muazzez Ersoy'un söylediği bir birinden güzel türkülerle coşkulu anlar yaşadı.

Zafer Şöleni kapsamında düzenlenen Türkmen oyunlarına yarışmacı olarak katılan vatandaşlar, ödül alabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

(EY-AB-AB-Y)

19.08.2007 18:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

title