Haberler

1-Karlsruhe?de Avrupa Türk Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Karlsruhe'de Avrupa Türk Halk Oyunları Yarışması yapıldı

Mümin Karaca, Karlsruhe, 17 Mayıs, (DHA)- Karlsruhe Başkonsolosluğu'nun katkılarıyla, Ettlingen Türk Okul Aile Birliği'nin ev sahipliği yaptığı Halk Oyunları Yarışması Almanya'da gerçekleştirildi.

Karlsruhe Konzerthaus'ta gerçekleştirilen, 'Halk Oyunları Sevgi ve Barışın Mayasıdır sloganıyla bu yıl ki Türk Halk Oyunları Yarışması'nda Almanya ve Avusturya'dan 16 halk oyunları ekibi mücadele etti.

Yarışmaya Karlsruhe Başkonsolos Yardımcısı Mebşure Taşkın, Çalışma Ataşesi Muharrem Kıran, Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı ve 600'e yakın vatandaş katıldı.

Yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Ettlingen Türk Okul Aile Birliği Başkanı Avni Koçak yaptı. Koçak, 'Halk danslarımız ve folklorumuz kültürümüzün, ortak duygularımızın, tarihimizin, duygu ve düşüncelerimizin, en güzel tezahürüdür. El ele, kol kola, omuz omuza, yan yana oynanan halk oyunlarımız biz Almanya'daki Türklere de birlik olmayı, beraber hareket etmeyi, paylaşmayı ve en nezih, en içten ve dostane şekilde kendinizi tanıtmayı ve ifade etmeyi öğretmektedir.' dedi.

'Eğitim yalnızca okulda ve dört duvar arasında olmaz!'

Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı'da yaptığı konuşmada, 'Bizlerin gururu ve milletimizin aydınlık geleceği olan çocuk ve gençlerimizin böylesine güzel bir yarışmaya hazır olması bizler çok mutlu ediyor. Eğitim sadece okulda ve dört duvar arasında gerçekleştirilen bir süreç değildir. Çocuklarımızın okul derslerindeki başarıları kadar, akademik gelişimleri kadar sosyal, duygusal, kültürel ve sanatsal gelişimleri de önemlidir ve bunların gerek dil gerekse okul performanslarına çok faydalı yansımaları bulunmaktadır. Küreselleşme ile birlikte popüler kültür her yerde olduğu gibi Almanya'da da çocuk ve gençlerimizi kozmopolit, öykünmeci bir kimlik ve kişiliğe sürüklemekte dil, kültür ve milli değerlerimizi dezenforme etmektedir. Bu yüzden kültürümüzü tanıtmak ve yaşatmak adına çocuklarımızı bu tür etkinliklere ve halk oyunları kurslarına göndermek gün geçtikte daha bir önem arz etmektedir. Tek tipleşmeye ve asimilasyona karşı öz benliğimizi unutmamak için bu tür varlık değerlerimizi, sanatsal, kültürel öğelerimizi çocuklarımıza öğretmeliyiz.' Dedi.

Salonda Buram Buram Anadolu Kokusu Vardı

Halk Oyunları Yarışması'nda, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nundan, Hakan Evcimen, Pınar Karaca Doğan, Ali Özçelik, Fatma Kılıçaslan, Ahmet Pehlivan jüri olarak görev yaptı.

Türkiye'nin değişik yörelerinden oyunların sergilendiği yarışmanın kriterleri, performans, kıyafet, koreografi, müzikle uyumu dereceye gireceklerin belirlenmesinde önemli tercih sebebi oldu.

Yarışmada DİTİB Köln Gösteri Topluluğu ve Ankara Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu da bir gösteri yaptı.

Büyükler ve küçükler diye iki ayrı kategoride yapılan yarışmalarda küçüklerde birinci Lahr Türk Okul Aile Birliği Folklor ekibi, İkinci Bruchsal Türk Okul Aile Birliği Folklor ekibi, üçüncü ise Spachingen Türk Okul Aile Birliği Folklor ekibi kazandı.

Büyüklerde ise yarışmada Ettlingen Dizem Folklor Ekibi Denizli yöresi oyunuyla birinci olurken, Stuttgart Ritim Folklor Ekibi Kütahya yöresi oyunuyla ikinci, Ludwigsburg Ahenk Folklor Ekibi Karadeniz yöresi oyunuyla üçüncü oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürkan Avcı Karlsruhe Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title