Haberler

Ordu genel seçim sonuçları (2015) Ordu ilçeleri seçim sayfası

Ordu 2015 genel seçim sonuçları. Ordu ili ve ilçelerinde detaylı oy dağılımı. İktidar partisinin geçen dönem 5 vekil çıkardığı Ordu'da genel seçim sonuçlarında sandıklardan çıkan oy oranlarını görüntülemek için linke tıklayın.

2015 Ordu ili genel seçim sonuçları. Yurt genelinde ve Ordu ilinde alınan 7 Haziran 2015 genel seçim sonuçları en iyi grafikler eşliğinde secim.haberler.com ekranında. Seçim sonuçlarını tüm detayları ile görüntülemek için seçim sayfası linkine tıklamanız yeterli. Ordu ili geçen dönem 6 milletvekili çıkarırken bunlardan 5 tanesi Ak Parti'den 1 tanesi de Cumhuriyet Halk Partisinden oldu. 

ORDU SEÇİM SONUÇLARI

Ordu seçim sonuçlarında Ak Parti'nin Ordu'da aldığı %60,2 oy yüzdesi 5 milletvekili anlamına geliyordu. Böylece İktidar Partisi'nden Fatih Han Ünal, Harun Çakır, İdris Naim Şahin, İhsan Şener, Mustafa Hamarat'a Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde vekil olma yolu açıldı. Cumhuriyet Halk Partisi bölgede aldığı %22,62 oy oranı ile Ak Parti'nin ardından 2.parti olurken bu oy oranı Ana Muhalefet'e 1 milletvekili kazandırdı ve İdris Yıldız CHP'nin Ordu milletvekili olarak Parlamento'daki yerini aldı. 

Milliyetçi Hareket Partisi %11,7'de kalarak bölgeden milletvekili çıkaramadı. Ayni şekilde HAS parti, Saadet Partisi ve bağımsız aday Murat Hazinedar seçimlerde beklentilerin altında kaldılar.  

Ordu ili ve ilçeleri genel seçim sonuçları; 

ORDU BŞ.  
AKKUŞ  
ALTINORDU  
AYBASTI  
ÇAMAŞ  
ÇATALPINAR  
ÇAYBAŞI  
FATSA  
GÖLKÖY  
GÜLYALI  
GÜRGENTEPE  
İKİZCE  
KABADÜZ  
KABATAŞ  
KORGAN  
KUMRU  
MESUDİYE  
PERŞEMBE  
ULUBEY  
ÜNYE 

Ordu seçim sonuçları sayfasına gitmek için tıkla. 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Ordu Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title