Haberler

Zorlu Psm'den, Ücretsiz Opera Gösterimi Sürprizi!

Güncelleme:

Bu yıl 3-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Aix-en-Provence Festivali, İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak Zorlu PSM Amfi'nin dev ekranına taşınıyor.

Pinocchio, Carmen, The Rake's Progress, Don Giovanni ve Erismena'nın yer aldığı özel seçki; festivalde sahnelenmesinden kısa bir süre sonra, 19, 26 Temmuz ve 2, 8 ile 16 Ağustos tarihlerinde açık hava gösterimleriyle İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

II. Dünya Savaşı sonrası Cannes Film Festivali ve Avignon Tiyatro Festivali gibi sanatın ön plana çıktığı girişimlere, odak noktasına müziği alan bir festivalle eklemlenme isteği sonucu ortaya çıkan Aix-en-Provence Festivali, Zorlu PSM Amfi'nin dev ekranına konuk oluyor. Seçkisiyle her yıl dünya operasını şekillendiren festivallerden biri konumunda bulunan Aix-en-Provence Festivali kapsamında bu yıl sahnelenecek eserlerden Pinocchio, Carmen, The Rake's Progress, Don Giovanni ve Erismena'nın gösterimleri açık havada gerçekleşecek.

PİNOCCHİO'DAN CARMEN'E

Carlo Collodi'nin yarattığı ve gelmiş geçmiş en ikonik karakterlerden biri haline gelen Pinokyo'yu Joël Pommerat imzasını taşıyan librettosuyla birlikte Philippe Boesmans elinden opera sahnesine taşıyan Pinocchio; Prosper Mérimée'nin kısa öyküsünden uyarlanan ve yeni prodüksiyonuyla ilk defa seyirci karşısına çıkacak Carmen; Chester Simon Kallman imzası taşıyan Igor Stravinsky operası The Rake's Progress; ilk defa 11 Eylül 1951'de Venedik'teki La Fenice sahnesinde boy göstermesine karşın diğerleriyle kıyaslandığında programın gençlerinden olup yeni prodüksiyonuyla ilk defa sahnelenmenin heyecanını taşırken Wolfgang Amadeus Mozart klasiği Don Giovanni; Francesco Cavalli imzası taşıyan ve Théâtres de la Ville de Luxembourg işbirliğiyle sahnelenecek Erismena İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Zorlu PSM'nin dev ekranına geliyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Fransız Kültür Merkezi Don Giovanni İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title