Haberler

Zonguldak'ta Uyuşturucuya 7 Tutuklama

Güncelleme:

Zonguldak'ta, "uyuşturucu madde kullanmak, bulundurmak, ticaretini yapmak ve temin etmek" suçundan yargılanan 8 sanıktan 7'sine 7 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezası verildi, bir sanık ise tahliye edildi.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan sanıklar Sefa Aydoğar, Cengiz Yılmaz, Yalçın Öztürk, Günay Şen, Yunus Pehlivan, Sabri Ulusoy, Veysel Gültekin ve Hakan Bitaraf'ın yanı sıra sanıkların yakınları ve avukatlar katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, uyuşturucuyu ticari amaçlı temin etmediklerini öne sürdü.

Bunun üzerine mahkeme heyeti başkanı, "İstediğiniz kadar uyuşturucudan para almayın hatta üzerine para verin. Bir başkasına uyuşturucu vermek suçunun unsurları oluşuyor. Uyuşturucunun bir başkasına kullanmak için verilmesi, suç olması için yeterli" dedi.

Duruşmada söz alan Hakan Bitaraf'ın avukatı Fehmi Şeker ise müvekkilinin tahliyesini talep ederek, "Benzer davaları medyadan takip ediyoruz. Bizler yasanın eşit uygulanmasını talep ediyoruz. Sanıkların tutuksuz yargılanması için sanatçı olması, rol yapması veya dizilerde bölüm başı 100 bin lira mı alması gerekiyor?" diye konuştu.

Mahkemeye heyeti, "uyuşturucu ticareti yapmak ve temin etmek" suçundan sanıklar Sefa Aydoğar, Cengiz Yılmaz, Yalçın Öztürk ve Sabri Ulusoy'u 8 yıl 9 ay, Yunus Pehlivan ile Veysel Gültekin'i 7 yıl 6 ay, Hakan Bitaraf'ı ise 10 yıl hapisle cezalandırdı. Diğer sanık Günay Şen'in tahliyesine karar verildi.

İstanbul, Yolava ve Zonguldak'ta teknik takip ve telefon dinlemeleri sonucunda geçen yıl nisan-ekim aylarında yapılan operasyonlarda 8 kişi gözaltına alınmıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Yalçın Öztürk Cengiz Yılmaz Zonguldak ulusoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title