Haberler

Zonguldak'ta, Solo Çalgı Yarışması Yapıldı

Güncelleme:

Zonguldak Gençlik Merkezi tarafından, Türk Halk Müziği Solist ve Solo Çalgı Yarışması düzenlendi.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından her yıl yapılan Türk Halk Müziği Solist ve Solo Çalgı Yarışması düzenlendi.

Zonguldak Öğretmenevi'nde yapılan yarışmaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, milli eğitim şube müdürleri, aileler ve yarışmacılar katıldı.

Yarışma hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez, "Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu Türk Halk Müziği Solist Yarışması geleneksel olarak bu sene tekrar yapıyoruz. Gençlerimizin kültürümüz olan değerlerini tekrardan anımsaması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına bir Türk Halk Müziği yarışması düzenledik. Yarışmadan çok Türk Halk Müziği şöleni diyoruz biz buna. Dereceye girenlere değişik hediyeler vereceğiz. Ayrıca burada dereceye girenlerde Türkiye Gençlik Merkezleri arası Türkiye Yarışmalarına götüreceğiz" dedi.

Düzenlenen yarışmada, 12-14 yaş kız grubu kategorisinde dereceye giren Beyza Özen birinci oldu. 19-24 yaş kız grubu kategorisinde Elif YaşarKarapınar birinci oldu. 19-24 yaş erkek grubu kategorisinde Hakan Balık birinci olurken, 15-18 yaş uzun hava kategorisinde Tuğba Yılmaz birinci oldu. 19-24 yaş uzun hava grubu kategorisinde Gökçe Özbay birinci olurken, solo çalgı dalında Umut Dönmez birinci oldu. 15-18 yaş kız grubu kategorisinde Mehtap dönmez birinci olurken, 15-18 yaş erkek grubu kategorisinde Ömer Deniz Akbulut birinci oldu. Jüri özel ödülü ise Ayşenur Asar'a verildi. Ayrıca, yarışmaya katılan herkese katılım belgesi ile çeşitli hediyeler verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Osman Yılmaz Zonguldak Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title