Haberler

Canlı Yayında Aile Dramı! Zihinsel Engelli Kızı Kaçırıp Zorla Uyuşturucu Kullandırmışlar

Güncelleme:

Annesinin isteği üzerine Müge Anlı'nın programına katılan zihinsel engelli Handan, Birkan Gürleyen'le evlenmek için kaçtığını söylese de 1 gün sonra kaçırıldığını ve uyuşturucuya zorlandığını itiraf etti.

Zihinsel ve bedensel engelli Handan, amcasının tamirhanesinde çalışan Birkan Gürleyen tarafınzan zorla kaçırıldı. 15 gündür kızlarından haber alamayan aile, Müge Anlı'nın sunduğu 'Tatlı Sert' isimli programda kızlarına kavuştu.

TANIŞTIKTAN 3 GÜN SONRA EVLENME KARARI ALDILAR

Programda Müge Anlı, Nurdan hanımın kızı Handan'ın, bir yıl önce eniştesinin tamirhanesinde çalışan Birkan Gürleyen'le tanışıp, tanıştıkdan 3 gün sonra evlilik kararı alıp kaçtıklarını anlattı.

"EVLİLİK İÇİN MÜSAİT DEĞİL"

Kızının yüzde 50 zihinsel, yüzde 20 bedensel engeli olduğunu söyleyen Nurdan hanım, "Öz bakım becerilerini beceremiyor. İlgiye ve bakıma muhtaç. Evlilik için müsait değil. Hatta evlilik için müsait değil diye raporu bile var" dedi.

"EVLENMEK İÇİN GELDİK YOKSA GELMEYECEKTİK"

15 gündür kızını görmeyen anne, kızının stüdyoya gelmesi için çağrıda bulunduktan sonra kızıyla stüdyoda buluştu. Stüdyoya gelen Handan annesine "hiç ağlama, hiç ağlama " diye sitem etti. Annesi de "böyle yapacağını biliyordum, bunları göze alarak geldim" diye karşılık verdi. Babasına da tepkili olan Handan, "Tek istediğim evlenip, mutlu olmak. Bunun için sizden yardım istiyoruz. Evlenmek için geldik, yoksa gelmeyecektik" dedi.

"BEN SADECE ONU İSTİYORUM"

Handan'ı kaçıran Birkan Gürleyen ise; "Ben ölmeden vazgeçmem dedim hala da söylüyorum. Vazgeçmem arkadaş, ben bu kızı alıp gideceğim buradan. Ben sadece onu istiyorum. " diye söyledi.

Handan'ın babası, tanıştıklarının üçüncü günü ben Birkana telefon ettim deyince stüdyoda tartışma çıktı. Birkan Gürleyen, telefonu alıp yere vurdu. Stüdyoda gerilen Birkan Gürleyen, "Ailenin yanına git kızım" diye tepki gösterince, engelli kız gözyaşları içerisinde gitmesin diye direndi.

"BENİM EVLENİP, YUVA KURMAYA HAKKIM YOK MU?"

Birkan Gürleyen'in yanından bir dakika bile ayrılmayan Handan, "Ben Birkan ile evlenmek istiyorum. Benim evlenmeye, yuva kurmaya hakkım yok mu? Çok seviyorum onu" diyerek ağlamaya devam etti.

Müge Anlı Sosyal hizmetlerden yardım almak için aileyi ve karşı tarafı ikna etti.
Yayının ardından stüdyoya Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü uzman psikologları geldi. Handan'ın ailesi ve Birkan ile biraraya gelen psikologlar herkesin istediği makul bir çözüm bulmaya çalıştı.

"ZORLA UYUŞTURUCU MADDE KULLANDIRILMIŞ"

Ertesi gün yayınlanan programda Müge anlı konuyla alakalı olarak şunları söyledi;
"Kız zaten annesinin koruması altında, Birkan buraya geldiğinde suç işliyordu ve biz de bunun farkındaydık fakat burada anlatamadığım bazı şeyler var. Bu suç olmasına rağmen, bazen resmi işler istenilen gibi yürümemiş olabiliyor. Aslında Birkan'ı polislerin alması gerekirdi fakat ailelerin anlatamamasından ötürü yapılması gerekenler bazen olmuyor."

"Buradan gidip Sosyal Hizmetler devreye girince, sosyal hizmetler bu konuda taraf oldu ve gittiler savcılığa suç duyurusunda bulundular. Kız savcıya gittiğinde 3 kere kaçırıldığını, zorla uyuşturucu madde kullandırıldığını anlattı. Savcı gözaltı kararı çıkardı. Birkan'da Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sorgusunun hemen ardından da, sulh ceza hakiminin karşısına çıktı. Hakim Birkan Gürleyen'in 'Zihinsel engelli bir kızı kaçırıp, alıkoymak' suçundan tutuklanıp cezaevine gönderilmesine karar verdi. Şuanda da Birkan Soma cezaevinde."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Müge Anlı Soma 3. Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title