Haberler

Zıco'nun Basın Toplantısı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Inter'in Gruptan Çıkma Şansının Yüzde 50 Olduğunu, Diğer 3 Takımın Geriye Kalan Yüzde 50'lik Şansı Paylaştığını Belirterek, O 3 Takımdan Biri Olup Gruptan Çıkmayı Amaçladıklarını Söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Inter'in gruptan çıkma şansının yüzde 50 olduğunu, diğer 3 takımın geriye kalan yüzde 50'lik şansı paylaştığını belirterek, o 3 takımdan biri olup gruptan çıkmayı amaçladıklarını söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, takımının Avrupa Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda yarın gece Inter ile yapacağı karşılaşmayla ilgili olarak karşılaşmanın yapılacağı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Rakipleri Inter'in gruptan çıkma şansını yüzde 50 olarak değerlendiren Zico, "Diğer yüzde 50'lik şansı Fenerbahçe'de dahil diğer 3 takımın paylaşıyor. Bizim tek amacımız, o 3 takımdan biri olup, gruptan çıkabilmek. Önümüzde bir antrenman daha var. Bu çalışmada

sistemimizi kadromuzu oluşturacağız. Futbolcularımın ne durumda olduğunu hemen hemen biliyorum. Daha beklemedeyiz. Kafamda şablonlar oluştu. Bugünkü antrenmandan sonra kesin kararımı vereceğim. Futbolda her şeyi bekleyebiliriz. Rakibimiz pek çok yıldız barındıran bir ekip. Kadroları maçtan 1 saat önce göreceğiz. Bu durumda hangi taktikle oynayabileceklerini söyleyebilirim'' diye konuştu.

Basın mensuplarının, son günlerde adı Fenerbahçe ile anılan İtalyan teknik direktör Capello'nun bugün İstanbul'a geldiğini, bu konuda endişe duyup duymadığını sorması üzerine Brezilyalı teknik adam, "Eğer bir gün Fenerbahçe Capello'yu İstanbul'a getirebilirse, çok büyük bir iş başarmış olur. Çünkü şu anda dünyanın en büyük teknik direktörlerinden biri'' karşılığını verdi.

Dünyanın en iyi forvetlerinden biri olarak nitelendirdiği Adriano'nun kadroda olmamasının içini biraz daha rahatlattığını kaydeden Zico, yarın forma giyecek olan İbrahimoviç'i bir dakika bile gözden kaçırmamaları gerektiğini dile getirerek, "İbrahimoviç büyük bir yıldız. Bugüne kadar güzel şeyler yaptı. Maç boyunca yapacaklarına dikkat etmemiz lazım. Bir dakika bile onu gözden kaçırmamalıyız. Benim bilgisayarımda kayıtlı en güzel gollerden biri, onun Ajax formasıyla birkaç kişiyi çalımladıktan sonra attığı

bir goldür. İleride çocuklarıma ve torunlarıma gösterebilmek için özellikle tutuyorum'' ifadelerini kullandı.

Inter'in kadrosuna girebilmiş herhangi bir oyuncunun, kendileri için bir yıldız oyuncu olduğunu vurgulayan Brezilyalı teknik adam, İtalyan temsilcisiyle zorlu bir maç yapacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Bizim için Inter, Inter'dir, İtalya'nın şampiyonudur. Kadrosuna girebilmiş herhangi bir oyuncu, bizim için bir yıldız oyuncudur. Inter'in kadrosu da böyle oyuncularla dolu. Futbol isimlerle oynanmıyor, oyuncuların hırsı ve konsantrasyonuna endeksli oynanıyor. Dolayısıyla, şu anda bu tarz oyuncular Inter'de olduğu gibi Fenerbahçe'de de var. Karşımızda hakikaten zorlu bir rakip olacak. Zorlu bir maç olacak.''

Şampiyonlar Ligi'nde 2007-2008 sezonunda favori olarak Barcelona'yı gördüğünü söyleyen Zico, Inter ve Milan'a ek olarak İngiliz ve İspanyol takımlarını da favoriler arasına eklemek gerektiğini vurgulayarak, ''Bu süre içinde hangi takım kaynaklarını daha iyi değerlendirirse, o takımlar başarılı olacaktır. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde 16'ya kalan takımlar içinde 12'si kazanabilecek nitelikteydi. Favoriler arasında Barcelona'yı diğerlerinin üzerinde görebiliriz'' şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının, "Edu, Alex ve Roberto Carlos sayesinde Türk futbolunu Brezilyalılaştırmaya mı çalışıyorsunuz?" sorusuna ise Zico, "Hayır, Brezilya futbolu özellikle eğlendiren ya da göze hoş gelen olmaktan çok, 5 dünya kupası kazandıran bir futbol tarzı. Futbolcularınız sahada istediğinizi veriyorsa, antrenmanlarda istediğinizi veriyor, saha dışında da profesyonel bir yaşam sürüyorsa, bu rekabetçi bir ortam olduğunu gösteriyor'' karşılığını verdi.

Toplantıda yer alan Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Edu Dracena ise, Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmaları açısından Inter maçının çok önemli olduğunu belirterek, "Maçta Inter karşısında uyanık ve dikkatli bir şekilde başlamalıyız. Sahada yapacaklarımız bu doğrultuda olmalı. İyi bir başlangıç yapmamız açısından çok önemli bir maç. Yarından sonra iki maçımızı da deplasmanda oynayacağız. İstediğimiz sonucu alamazsak, kendimizi sıkıntıya sokarız. İyi bir başlangıç bizim için çok önemli.

Inter, kalitesi tartışılmaz, kadrosunda iyi isimleri barındıran bir ekip. Rakibe saygımız sonsuz, ama bu maçtan istediğimiz sonucu alacak gücümüz var'' dedi.

Edu, şu ana kadarki çalışmalarının meyvesini aldığını dile getirerek, "Ne kadar güzel ki milli takıma çağrıldım. 1 hafta sonra da önemli bir ekiple oynayacağım. Kendimle gurur duyuyorum ama bu, benim çalışmayı bitireceğim anlamına gelmez. Hala çalışmam gereken şeyler var. Sorumluluğum, bunları elde ettiğimden dolayı çok daha fazla arttı'' şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının, büyük maçlara daha mı iyi konsantre oldukları sorması üzerine ise Edu, "Maç ayrımı yapmam. Çoğu ekip, özellikle burada oynadığımız maçlarda oyunu soğutmaya yönelik hareketler yapıyor. Top oynamanın haricinde Fenerbahçe'yi durdurmaya yönelik oynuyor. Avrupa arenasında, her iki ekip de elinden gelenin en iyisini yaparak oynuyor. Bu nedenle farklı neticeler ortaya çıkıyor'' şeklinde karşılık verdi.

(İK-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title