Haberler

Zayıflama Hapı Kurbanı Nilüfer, Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Balıkesir'de zayıflama hapı içtikten sonra rahatsızlanıp, yoğun bakıma alınan ancak 35 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden 35 yaşındaki Nilüfer Gülmez, Akçaköy'de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Balıkesir'de zayıflama hapı içtikten sonra rahatsızlanıp, yoğun bakıma alınan ancak 35 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden 35 yaşındaki Nilüfer Gülmez, Akçaköy'de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Nilüfer Gülmez'in cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından bugün Balıkesir'e 27 kilometre uzaklıkta bulunan Akçaköy'e getirildi. Akçaköy Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenazeye genç kadının babası Mehmet, kardeşleri İbrahim ve Ali Gülmez ile yakınları, iş arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Tek kızını yitirmenin acısını yaşayan anne Neriman Gülmez ise cenazeye katılamadı. Nilüfer Gülmez'in cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

Başsağlığı dileklerini kabul eden baba Mehmet Gülmez soğukkanlı göründü. Baba Gülmez, "Nilüfer tek kızımdı. Büyük bir acı yaşıyorum. Zayıflama ilacını kullandıktan sonra hastanede iyileşmesini umut ediyorduk. Durumunu doktorlara sürekli soruyorduk. 'Hep aynı' diyorlardı. Sadece 16'ncı günle 22'nci gün arasında iyiydi. Böbrek ve karaciğer fonksiyonları düzelmişti. Sonra enfeksiyondan sözettiler. 35'inci günde son nefesini verdi. Nilüfer'i ne yazık ki kurtaramadık. Şimdi İstanbul'da yapılan otopsi sonrası ölüm nedeninin belli olmasını bekliyoruz" dedi. Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Gülmez, "Biz ilacı üreten ve satanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Savcılığın bu konudaki çalışmaları da sürüyor. Sorumluların bulunmasını istiyoruz. Hiç olmazsa başka annelerin, babaların canı yanmasın" diye konuştu.

Özel bir güvenlik şirketinin ortağı olan Nilüfer Gülmez, bir radyo reklamında duyduğu ve internetten sipariş vererek aldığı mango içerikli zayıflama hapını iki gün kullandıktan sonra kalp çarpıntısı şikayetiyle Balıkesir Devlet Hastanesi'ne başvurmuştu. Yapılan tedavisinin ardından şikayetleri geçmeyen genç kadın 7 Temmuz'da tekrar gittiği hastanede yoğun bakımı alınmıştı. Nilüfer Gülmez, 35 gün verdiği yaşam mücadelesinin ardından dün sabaha karşı 05.05'te son nefesini vermişti.

HD,CY(AÖ/AAA) - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Mehmet Gülmez İstanbul Akçaköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title