Haberler

Zafer Çağlayan'ın Oylamasında AK Parti En Az 27 Fire Verdi

Güncelleme:

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. Oylamada AK Parti en az 27 fire verdi.

Eski dört bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis'te ilk oylama Zafer Çağlayan'la ilgili yapıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önerge TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. Oylamada AK Parti en az 27 fire verdi.

242 KABUL, 264 RED

TBMM'de yapılan oylamada 517 oy kullanıldı. Sandıktan 242 kabul oyu, 264 red oyu, 7 çekimser, 1 boş ve 3 geçersiz oy çıktı.

AK PARTİ'DE EN AZ 23 FİRE

Muhalefetin bağımsızlar dahil olmak üzere Meclis'te toplam 223 sandalyesi bulunuyor. 242 kabul oyu olduğuna göre AK Parti'nin fire sayısı 19 olarak gözüküyor. Ancak, CHP'den Tolga Çandar, MHP'den Enver Erdem, HDP'den dört milletvekili mazeret belirterek oylamaya gelmedi. Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan ile bir bağımsız milletvekilinin de oylamaya katılmadığı belirtildi. Yani muhalefet bloğundan oylmaya katılmayan toplam milletvekili sayısı 8 olarak hesaplandı. Böylece AK Parti'nin fire sayısı 27'ye çıkmış oldu.

GEÇERSİZ, ÇEKİMSER VE BOŞ OYLARLA FİRE 38'E ÇIKIYOR

Oylamada 7 çekimser, 1 boş ve 3 de geçersiz oy kullanıldı. Eğer bu oylarında AK Partili vekiller tarafından verildiği düşünülürse fire sayısı 38'e yükseliyor. Dolayısıyla ortaya çıkan sonuçlara göre AK Parti'nin net olarak en az 27 fire verdiği ortaya çıkıyor. 11 vekilin de red oyu vermeyi istemedikleri görülüyor.

8 AK PARTİLİ KATILMAMIŞTI

Meclis'te toplam milletvekili sayısı 535, oylamaya katılan vekil sayısı ise 517. Yani 18 milletvekili Genel Kurul'daki oylamaya katılmadı. Bunun 8'inin muhalefet cephesinden olduğu belirtiliyor. Bu hesaba göre de oylamaya katılmayan 10 AK Parti milletvekili bulunuyor.

"HÜKÜMET ASLINDA DÜŞMÜŞTÜR"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ise kulislerde "Bu fire rakamı hükümete güvensizlik anlamına gelir; hükümet aslında düşmüştür" dediği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Çağlayan Ak Parti Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

Cumhur:

Çalıyor ama çalışıyor demek, kız kötü yolda ama eve iyi para getiriyor demektir.

81
17
yanıtYanıtla
izmirli:

hayret 23 tane koyun olmayan biat etmeyen kuldan değil Allah''tan korkan adam çıkmış

76
14
yanıtYanıtla
........mobilWeb@haberler.com:

23 müslüman çıktı en azından

56
8
yanıtYanıtla
fatmamobilWeb@haberler.com:

Inadina “RTE“ inadına “AKP“...ALLAH kurdukları tuzakları başlarına yıkıyor yikacak inşallah...aminnn

9
50
yanıtYanıtla
periMobil-ANDROID:

yaşasın recep Tayip erdogan

12
46
yanıtYanıtla
periMobil-ANDROID:

siz insanların yarısının oyverdiyi insanlaramı koyun diyorsunuz öküzler asıl siz tambi öküzsünüz çünkü sizde biliyorsunuz birkaç ay sonra yine akparti kazanacak o koyun dediyiniz insanlarla onlar vatanı içiçin en doğru olanı görebilenler ya siz öküzlr...

7
34
yanıtYanıtla
bayram yetkinMobil-ANDROID:

ne desek boş kimsede Allah korkusu kalmamış. yazıklar olsun

37
1
yanıtYanıtla
Tahsin Seherli:

Polisin dur ihtarina uymadan kacanlar genelde suclulardir bunlarda vekil bu sekilde kaciyor bunlar suclu oldugu artik kesindir

32
3
yanıtYanıtla
tarafsızMobil-ANDROID:

bu dümen başlarına yıkıldı tek gerçek ak tek gerçek millet sizler boş konuşmayın toplam sandalye sayınız bile yetişmiyor bize .d.d

4
29
yanıtYanıtla
insan evladıMobil-ANDROID:

yüce milletimden bunlara oy verdiğim için özür diliyorum

29
3
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title