Haberler

Yüzde 100 İş Garantili Meslek Edindirme Kursu

Samsun'un İlkadım Belediyesi, İlmek Meslek Edindirme Kursları Bünyesinde Oluşturduğu Mobilya Döşemecilik Kursu'na Katılan Kursiyerlere Yüzde 100 İş İmkanı Sunuyor.

Samsun'un İlkadım Belediyesi, İLMEK Meslek Edindirme kursları bünyesinde oluşturduğu Mobilya Döşemecilik Kursu'na katılan kursiyerlere yüzde 100 iş imkanı sunuyor.

İlkadım Kültür Merkezi'nde İLMEK Meslek Edindirme kursları bünyesinde oluşturulan Mobilya Döşemecilik Kursu'nun açılışına Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun Milletvekilleri Mustafa Çakır, Ahmet Yeni, Mehmet Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, AK Parti İl Başkanı Av. Ali Akyüz, Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı İbrahim Ülker, Emlakçılar Odası Başkanı Hasan Arslan, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, vatandaşlar ve kursiyerler katıldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Başkan Erdoğan Tok, kursa katılan kursiyerlere yüzde 100 iş imkanı sunduklarını söyledi. Mobilya döşemeciliği sektöründe çalışacak vasıflı eleman bulunmadığına dikkat çeken Tok, sektörün acilen 500 vasıflı işçiye ihtiyacı bulunduğunu belirterek, 6 aylık kurslarını tamamlayan kursiyerlerin hemen sigortalı bir işe yerleştirileceğini kaydetti.

Mobilya döşemeciliği sektöründe çalışacak vasıflı işçi bulamadıklarını belirten Mobilyacılar ve Marangozcular Odası Başkanı İbrahim Ülker, sektöre gerekli olan 500 elemanın buradan sağlanacağını vurguladı.

Daha sonra sırasıyla Ali Akyüz, Yusuf Ziya Yılmaz, Mustafa Çakır, Mehmet Kurt, Ahmet Yeni ve son olarak Vali Hasan Basri Güzeloğlu birer konuşma yaptı. Güzeloğlu, Samsun'daki belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışının en iyi örneklerini sergilediğini ifade etti. Konuşmanın ardından Vali Güzeloğlu, kursun açılışını gerçekleştirdi.

Mobilya Döşemecilik Kursu'nda 40 kişinin İş-Kur'un desteğiyle 6 aylık eğitim göreceği bildirildi.

(İG-SA)

12.02.2007 15:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title