Haberler

Yunus Emre Enstitüsü Yaz Okulu Tanıtımı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Yunus Emre Enstitüsü yaz okulu tanıtımına katılanlar Slayt gösterimi Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan'ın konuşması Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Yediyıldız'ın konuşması Tunus'ta bu yıl eğitim faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe eğitimi...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yunus Emre Enstitüsü yaz okulu tanıtımına katılanlar

Slayt gösterimi

Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan'ın konuşması

Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Yediyıldız'ın konuşması Tunus'ta bu yıl eğitim faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe eğitimi alan öğrencilerine Türkiye'de eğitim imkanı sunan yaz okulu programını tanıttı.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen tanıtım programına Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Tunus Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Melih Yediyıldız, Tunus'ta faaliyet gösteren Türk kurumlarının temsilcileri, enstitüde ve üniversitelerde Türkçe eğitimi alan öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Büyükelçi Doğan, Yunus Emre Enstitüsünün ismini Anadolu'da 13. yüzyılda yaşamış "saf Türkçe ile verdiği manevi mesajları günümüze kadar ulaşan bir mutasavvıftan aldığına" işaret ederek, "Türkçe, bugün burada bizi bir araya getirdiği gibi, Türk ve Tunus halkını da birbirine yakınlaştıracaktır." dedi.

Doğan, bugün altmışın üzerinde ülkede faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitülerinin 2023 yılına kadar sayısını yüze ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yediyıldız ise enstitünün ekim ayında kurulduğuna işaret ederek, Tunus halkının Türkçe'ye yoğun ilgisinden dolayı "müteşekkir" olduklarını söyledi.

Enstitünün Tunus'taki üniversiteler ile "kültürel ve bilimsel iş birliği çalışmalarına başladığını" aktaran Yediyıldız, "Yunus Emre Enstitüsü, kültürel diplomasi alanında faaliyetini yürütürken, dünyanın farklı coğrafyalarındaki kültürlerin birbirleri ve Türk kültürü arasında bir gönül köprüsü oluşturma görevini de üstleniyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Faruk Doğan Türkiye Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title