Haberler

Yunan profesörün Türkiye itirafı stüdyoyu karıştırdı: Doğu Akdeniz'de masum taraf olduğumuza inanmıyorum

Güncelleme:

Yunanistan'da bir televizyon programına konuk olan Yunan profesör, Doğu Akdeniz konusunda tamamen masum taraf olmadıklarını belirterek, "Türklerin tamamen yanlış olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Yunanistan'da bir televizyon programına konuk olan Yunan profesörün, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde giderek artan Doğu Akdeniz gerginliği hakkında söylediği sözler stüdyoyu karıştırdı. Doğu Akdeniz konusunda ülkesinin tamamen masum olmadığını dile getiren Yunan profesör, Türkiye'nin de bölgedeki adımları konusunda tamamen yanlış olmadığını ifade etti.

"TÜRKLERİN DOĞU AKDENİZ KONUSUNDA HAKSIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulunan Yunan profesör diyaloğun en iyi çözüm yolu olduğunu belirterek "Türklerin tamamen yanlış olduğunu düşünmüyorum çünkü biz zaten tüm haklara sahibiz. Onların tamamen çılgın bizim ise tamamen masum taraf olduğumuza inanmıyorum." ifadelerini kullandı.

"YABANCILARIN ARKASINA SAKLANARAK TALEP ETMEK OLMAZ"

Yunan profesörün Doğu Akdeniz konusunda Türkiye'ye hak veren bu çıkışı sonrası programı sunan spikerler, yüzü düşerek sitemkar sözler sarf etti.

Bunun üzerinde Yunan profesör, "Adalar denizinin kendi özel denizin veya gölün olmasını istiyorsan o halde ülkenizi İsrail gibi yapmalısınız. Yani üretimin, teknolojin, yerli silahın ve Mossad gibi inanılmaz gizli istihbarat servislerinin olması lazım. O zaman Türkler hiçbir şey yapmaya cesaret edemezdi. Ancak ekonomin battığında, yolsuzluğun arttığında ve buna rağmen yinede her şeyin senin olmasını istediğinde ve bunu yabancıların arkasına saklanarak talep ettiğinde bu olmaz.

"ÇOCUKLAR GİBİ GÖRÜNÜYORUZ"

Tıpkı okulda bir şeylere zarar veren ve öğretmenin arkasına giden çocuklar gibi görünüyoruz. Bu işler böyle olmaz. Adalar denizinin senin olmasını mı istiyorsun? O zaman git İsrail ol. Ama sen İsrail değilsin eğer İsrail olsaydın Türkler böyle hareket etmeye cesaret edemezdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Doğu Akdeniz Türkiye Masum Haberler

500

Yorumlar (13)

savas:

israilmi? israil kopek gibi korkuyor Turkiyeden. . biz niye onlardan cekinelim, ,

14
3
yanıtYanıtla
Türkiye Cumhuriyeti:

Kusura bakma bu doğru değil.Onların arge harcama oranları bile %5 bizimki %1 . Adamlar bizden güçlü olduklarını düşünüyorlar ve pek çok alanda gerçekten güçlüler ama bi savaş çıksa en büyük artıları müttefikleri

yanıt1
yanıt0
Kemal:

İsrailde olsanız farketmezdi. Türklerin sabrını taşıran her millet cevabını savaş meydanında bedel ödeyerek almıştır. Türkler tarihe bunun yüzlerce örneğini kanla yazılmıştır.

16
0
yanıtYanıtla
Alper:

Mala bak israil gibi olsalarmis Turkiye cesaret edemezmis yunanistana kafa tutmaya. . . ulan git yanina israil i de al gel . yedi ceddinizi essek cennetine gondermezsek ondan sonra. . . Kus beyinli siz Osmanlinin siradan bi vilayetiydiniz. . halen ne olduklarini bilmiyor bu densizler. . araplar da boyle hoduk. . . onlarin da belasini okuma vakti geldi. . . cahil col bedevileri. . bazi araplarin isleri gucleri colde kartal ucurtmak ve kari kiz pesinde kosmak bir de sozum ona musluman sigir herifler. . .

12
1
yanıtYanıtla
ads:

İsrail olsan ne yazar. . . Moğollarda dünyayı güç kullanarak yönetmeye kalktı ama şimdi esamesi bile okunmuyor.

10
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

yanlış söyledin gözüm israilde olsa fark etmez

9
0
yanıtYanıtla
cevo:

ne mutlu türküm diyene,,,,,,

8
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Ülkeyi 18 senedir yönetenler '' osmanlı '' diyeceksiniz diyor :))))

yanıt0
yanıt0
mka:

israilden kim korkarki hangi ulke korkar,korkak arap ulkeleri bile korkmuyo israilden kimisi cikar iliskisi güdüyo..korkukacak 3 ulke varki ayan beyan ortadadir..çin, abd,rusya. bunlar teknolojik olarak inanilmaz guclu..ama turk ukusu korksaydi 7 ulke askerinin g.ne tekmeyi basamazdi..tarihte kimden korkmuski israilden yada israik gibi olabilen yunanlidan korksun a cahil

3
3
yanıtYanıtla
almanya:

israil degil topunuz gelin Allahin izniyle hepinizle basederiz bedelinide öderiz

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title