Haberler

Yüksekova'da Hayvancılık Canlanıyor

Güncelleme:

Yüksekova'da Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında besicilere 250 montofon ırkı büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Yüksekova ilçesinde "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" kapsamında besicilere 250 montofon ırkı büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi" hayata geçti.

Kırsal alanda ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan ailelerin gelir seviyesini yükseltmek, istihdamı artırmak, hayvancılığı geliştirip yaygınlaştırmak ve üretimde sürekliliği sağlamak amacıyla geliştirilen proje kapsamında 250 montofon ırkı büyükbaş hayvan Yüksekova'ya bağlı Büyükçiftlik beldesindeki çiftçilere teslim edildi.

Hayvanların toplam maliyetinin 1 milyon 748 bin 958 lira olduğu belirtilirken, çiftçilere yine proje kapsamında ahır ve makine ekipman desteği sağlandığı ifade edildi.

55 çiftçiye, 26 ahır ve 1 süt toplama tankı, 1 süt süzme kabı, 2 süt pompası, 2 süt ölçüm kampı, 1 silaj makinesi, 1 yem ezme makinesi, 1 jeneratör ve 26 süt sağım makinesi verildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin, 26 ahır ve işletme binasını gezerek ve dağıtılan makine ekipmanlarını kontrol etti.

Gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, bölgede hayvancılığı geliştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İlimizde hayvancılığı geliştirmek amacıyla bölgemize daha kolay uyum sağlayan montofon ırkı büyükbaş hayvanları tercih ettik. 250 büyükbaş hayvanı bugün sahiplerine teslim ettik. İlimizde hayvancılığının gelişmesi ve kalkınması için projenin çiftçilerimizce iyi değerlendirilmesi gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldırım Büyükçiftlik Yüksekova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title