Haberler

Yozgat'ta Yerel Yönetimler

Yozgat Belediyesi'nin Davetlisi Olarak Kente Gelen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, 'Sosyo Ekonomik Kalkınma, Bozok Üniversitesi ve Yozgat' Konulu Konferans Verdi.

Yozgat Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, 'Sosyo Ekonomik Kalkınma, Bozok Üniversitesi ve Yozgat' konulu konferans verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda verilen konferansa Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa İlbaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Akçamur, Vali Yardımcısı Erkaya Yırık, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, bir ilin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinde üniversitelerin büyük önem taşıdığını belirterek, "Bütün iller ilk önce kendi bölgelerinde yüksekokul, fakülte ve daha sonra da üniversite ister. Yozgat'ta daha önce Erciyes Üniversitesi'ne bağlı fakülteler Bozok Üniversitesi'nin kurulmasıyla buraya bağlandı. Burada yerleşik bir rektörün olması her zaman üniversitenin avantajınadır. Biz aldığımız görevi en iyi manada yapmak adına bütün gayretleri gösterdik. Üniversite açısından Yozgat'ın sosyo ekonomik yönden sorunları var. Bugün 3 fakülte var ve bu fakültelerin dekanları Erciyes Üniversitesi'nin kadrosunda ve hatıra binaen burada görev yapmaktalar. Dekanlarımız gerçekten özveriyle çalışmaktadır. Üniversitenin oturabilmesi için öğretim üyesi gelmesi gerekmektedir. Öğretim üyelerinin de gelmesi ilin sosyo ekonomik koşullarına bağlıdır" dedi.

Eğitimde ilk, orta ve yüksek öğretimin birbiriyle paralel olduğunu ifade eden Utaş, "Eğer sizin ilk ve orta öğretiminiz iyi ve kaliteliyse yüksek öğretimizin kalitesi o oranda yükselir. Orta öğretime baktığınız zaman okulların önemli bir kısmını meslek okulları oluşturmaktadır. Meslek liselerinden yüksek okullara yatay geçiş yapılabilir. Yozgat'ta Anadolu ve Fen Lisesi gibi kurumların sayısının artırılması gerekir. İlde öğretmen ve derslik sayısı yeterli görülmektedir" şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Prof. Dr. Cengiz Utaş'a Yozgat Saat Kulesinin bulunduğu cini işlemeli tabak hediye etti.

(ÖE-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title