Haberler

Yozgat'ta Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreni Yapıldı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığında görevli 365’inci kısa dönem 59 er için, Celal Atik Spor Salonu’nda yemin töreni düzenlendi.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığında görevli 365'inci kısa dönem 59 er için, Celal Atik Spor Salonu'nda yemin töreni düzenlendi.

Yozgat Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Vali Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile yemin eden erlerin yakınları katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından ise 365. kısa dönem 59 asker yemin etti. Asker yakınlarına seslenen İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, "Bu görkemli tabloyu oluşturan dosta güven düşmana korku veren sizi heyecan ile selamlayan evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Genç silah arkadaşlarım ve evlatlarım sizler biraz önce milletimiz ve bağımsızlığının sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve kıymetli konukların huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. İçtiğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün emirlere mutlak itaatin simgesi ve kahraman Türk ordusuna mensup olduğunuzun kabul belgesidir." şeklinde konuştu.

Ailelere, "Evlatlarınız bizlere emanet gözleriniz arkada kalmasın." diyen Vali Kemal Yurtnaç da, şunları söyledi:

"Bir kış gününde sizlerle beraberiz. Yozgat'ın bundan sonraki dört beş ayı karla geçecek. Sizler de burada vatani görevinizi tamamlayacaksınız. Her milletin belli karakteristik özellikleri vardır. Türk milletinin de kanında kahramanlık var. Bunu uzun yıllar önce Kurtuluş Savaşında, Çanakkale'de destan yazan bir milletin evlatları olarak söylüyoruz. Son olarak da 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterilen kahramanlık, tüm dünyaya Türk'ün kanında kahramanlık olduğunu bir kez daha gösterdi. Adını peygamberimizin adından alan şerefli ordumuz var. Askerimiz ve polisimiz bu ülkede huzurun teminatıdır. Geçmişten günümüze askerlik yapmayanı adamdan saymazlar. Siz de bugün burada yeminimizi ederek, asker oldunuz. Üstleriniz gibi aynı sorumluluğu devam ettirmek için görevinizi yapacaksınız. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum."

Yemin törenin ardından aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Uşak'tan oğlunun yemin törenine katılmak için geldiğini hatırlatan Döne Keskin, "Uşak'tan oğlumun yemin töreni için geldik. Oğlumu gördüğüm için çok mutluyum, çok sevinçliyim. Oğlum vatanına milletine faydalı asker olsun." dedi.

Yemin töreni sonrası gözyaşlarını tutamayan Emine Açık, "Eskişehir'den geliyorum, oğlumu gördüğüm için çok mutlu oldum" açıklamalarını yaparken asker olan oğlu Özgür Açık ise, "Vatani görevimizi yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Yeminimizi ettik ve askerliğe ilk adımı attık. Allah herkese nasip etsin." şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Yıldırım Kemal Yurtnaç Celal Atik Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title