Haberler

Yozgat'ta Kar Yağışı

Yozgat'ta Kar Yağışı Nedeniyle 550 Köy Yolunun Ulaşıma Kapandığı ve 14 Köye de Elektrik Verilemediği Bildirildi.

Yozgat'ta kar yağışı nedeniyle 550 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve 14 köye de elektrik verilemediği bildirildi.

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte 550 köy yolunun ulaşıma kapandığı, kar yağışının durmasıyla birlikte yol açma çalışmalarının başlayacağı belirtildi. Karayolları Yozgat Şube Şefi Necdet Boltürk, karayollarında bir sıkıntı bulunmadığını ve yolların ulaşıma açık olduğunu belirterek, "Tipi nedeniyle Yozgat-Çorum, Yozgat-Kayseri Atatürk yolunda kar sürgünleri yol kısa süreli trafiğe kapandı. Ancak zincirsiz yola çıkan araçların kayması, yolların trafiğe kapanmasına neden olmaktadır. Sürücüler sürekli olarak zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılmasına rağmen bazı sürücüler zincirsiz yola çıkmada ısrar ediyor. Şu an Yozgat-Çorum karayolu ulaşıma açık fakat, zincirsiz araçların bu yolda trafiğe çıkmasını istemiyoruz" dedi.

Yozgat ÇEDAŞ Müessese Müdürü Bülent Gürel de, tipi nedeniyle Yozgat merkeze bağlı 5, Çekerek İlçesi'ne bağlı 9 köye elektrik verilemediğini, yolların açılmasıyla birlikte bu köylere elektrik verileceğini söyledi.

Diğer taraftan Yozgat Belediyesi, cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına başladı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ülke genelinde olduğu gibi Yozgat'ta da kar yağışının aralıksız olarak devam ettiğini belirterek, "Yer altı sularının ciddi anlamda azalığı bir dönemde karın yağması bizi sevindirdi. Göletlerimizde ciddi anlamda su seviyesi düşmüştü. Kar yağışı inşallah bu sıkıntıyı giderecektir" dedi.

9 Şubat Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un Yozgat'a geleceğini belirten Başkan Başer, "Şu anda kar temizleme çalışmasının sürdüğü Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtı ve Tarihi Çeşme'nin açılış töreni yapılacak. Biz karın yağmasını istiyoruz. Yeter ki kar yağsın, biz temizleriz" diye konuştu.

Kar temizleme çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdüğüne dikkat çeken Başkan Başer, "Ana caddelerimizi sürekli açık tutmaya çalışıyoruz. O nedenle ekiplerimiz sürekli görevi başında. Kar yağışı durduğunda da ara caddeler ve sokakları temizliyoruz. Biz sürücülerimizin özel otomobil yerine toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve araçlarına zincir takmadan yola çıkmamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada Başkan Başer, kar temizlemede görevli işçilere helva dağıttı.

(ÖE-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title