Haberler

Yozgat'ta Hıdırellez Coşkuyla Kutlandı

Yozgat’ta Hıdırellez iki ayrı etkinlikle coşkuyla kutlandı.

Yozgat'ta Hıdırellez iki ayrı etkinlikle coşkuyla kutlandı.

Yozgat'ta Hıdırellez Yozgat Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı programla Kentparkta, Bozok Üniversitesi ise kampüs alanında düzenlediği etkinlikle kutladı. Kentpark'ta düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda minik öğrencilerin hazırladığı gösteriler ilgiyle izlendi. Çocukların gösterileri sırasında öğretmenlerin de aynı hareketleri yapması dikkat çekti. Vatandaşlar Yozgat Belediyesi Sürmeli Topluluğu'nun söylediği Yozgat Türküleri ile eğlendi. Program sonunda dağıtılan etli pilav dağıtımında ise vatandaşlar bir tabak pilav alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsünde düzenlenen etkinlikte ise öğrenciler ise doyasıya eğlendi. Program sonunda burada da öğrencilere etli pilav ikram edildi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yurt genelinde her yıl 6 Mayıs günü kutlanmakta olan ve halk arasında baharın başlangıç günü olarak kabul edilen Hıdırellez Bahar Bayramını coşku ile kutladıklarını belirterek, "Havaların ısınıp baharın yüzünü gösterdiği şu günlerde üniversitemizde öğrencilerimiz akademik ve idari personelimiz ile birlikte Hıdırellez bahar bayramı geleneğini büyük bir coşku ile yaşatmak için bir aradayız. Nevruz Bayramı olsun Hıdırellez olsun aynı ortak bir kültürün yansımaları. Bu kültürel mirası üniversitemiz öğrencileri ile çok güzel bir şekilde yaşatmaktayız. Dönem sonu olması itibari ile de öğrencilerimiz müzik ve etkinliklerle moral ve motivasyon depoladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bozok Üniversitesi Yozgat Belediyesi Tamer Uçar Hıdırellez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title